Lekker gegolfd Anne?

Ik heb inderdaad een heerlijk rondje gegolfd bij Golfclub Duurswold. Waar dat ligt? Vlakbij het Schildmeer ter hoogte van Steendam. Ik heb een beetje een haat-liefde verhouding met deze sport en ben een tijdje zoekende geweest. Af en toe is het ook echt een verzoeking. Maar vandaag ging het fantastisch, dat merk je ook wel want ik ben goed gehumeurd!

Heb je met tafeltennissen ook een haat-liefde verhouding?

Ha, soms wel inderdaad. Maar over het afgelopen weekend kan ik natuurlijk hartstikke tevreden zijn. Een mooie 4-6 uitoverwinning tegen Bit.nl in Ede. Nu was het Peter die de show stal. Hij boekte twee overwinningen en wist als enige te winnen van kopman Robert Jan van der Heide die wel wist te winnen van Pim en Shuo Han. Daarbij pakte Peter met Shuo Han (Thomas was afwezig) ook nog eens zeer overtuigend de dubbel. Het heeft er alle schijn van dat zijn vele trainingsarbeid vruchten af begint te werpen.

Nu had Pim helaas een mindere dag. Hij wist slechts een partij te winnen en speelde in de andere twee wedstrijden zonder plan. We hebben het daar gisteren in de training nog even over gehad. Ik zie hem trouwens deze week maar liefst vier keer dus we kunnen de nodige trainingsuren maken. Mogelijk plukt hij hier zaterdag al de vruchten van.

Op ‘karakterwijffie’ Shuo Han viel weinig aan te merken. Wat zou ik haar er graag alle wedstrijden bij hebben zeg. Maar helaas is ze zaterdag a.s. ook weer afwezig, omdat een teamgenote een dag later op een toernooi moet spelen. Die heeft dus natuurlijk rust nodig, waardoor Shuo Han weer moet opdraven….. Hoe ik daarover denk, hoef ik vast niet te ventileren maar daar kan zij ook niets aan doen. Vrijdag ga ik overigens naar Papendal. Dan kan ik mooi even bij een training kijken en gesprekken voeren met haar trainer.

De dames doen het goed toch?

Ook de jonge meiden beginnen zich te ontwikkelen, dit was ook goed te zien op de beide trainingen gisteren. Ze staan samen met SVE Utrecht bovenaan. Mentaal moeten ze nog wat groeien maar wat gaat het niveau hard vooruit. Dit niveau moeten ze volhouden, mede door keihard te blijven trainen. Man, die jonge talenten moeten zo goed worden dat zowel de dames als herenteams geen last meer hebben van idiote promotie- en degradatieregelingen en dat soort shit.

En nog even een ontboezeming: ‘We gaan het talent eruit halen, ze zullen er wat van maken de komende jaren. Weg met de slappe hap van tegenwoordig, ik rust niet voordat het een succes is geworden, mede door tomeloze inzet, talent en liefde voor de sport van diegenen die nu in het proces staan!!’

Zaterdag wacht een heel mooie wedstrijd?

Absoluut! Dan komt De Veluwe uit Apeldoorn langs. Het team inderdaad bestaande uit de gebroeders Van Spanje en Paul Haldan, aangevuld met de `youngster` Thao Mai. Uit hebben we er, ook zonder Shuo Han, 5-5 tegen gespeeld. Toen kon Ron van Spanje zich al niet inhouden. Zelfs zijn eigen teamgenoten hadden zoiets van: ‘het kan wel een onsje minder’. Hopelijk weet hij zich zaterdag in toom te houden.

Maar aan de andere kant zullen we hem en zijn broer natuurlijk het vuur aan de schenen proberen te leggen. Het belooft een heel interessante krachtmeting te worden waarbij wij ons weer bij de eerste drie kunnen knokken. Als ons team niet tegen zichzelf speelt zoals een paar weken geleden, maar tegen de opponent, liggen er mogelijkheden. Wat zeg je? Ja, ik zal proberen dit goede humeur vast te houden, haha….