Waar deze goed nieuws show te beginnen Anne?

We moeten eerst onze Nederlandse Kampioene nog maar even uitdrukkelijk in het zonnetje zetten hoor want zo zijn we zaterdag in onze thuishaven ook begonnen. Wat een persoonlijkheid is Shuo Han Men nu al op haar 18e! Goed, er hadden tijdens het NK wat toppers afgezegd maar je moet er wel staan natuurlijk en Shuo Han kan dat. Daar waar andere speelsters op belangrijke gamepunten verkrampen, daar kan zij nog een tandje bij schakelen.

Alle credits ook voor coach Gert Stulp natuurlijk die haar al vele jaren begeleidt. En ze is ook zo goed coachbaar hé. Wanneer je haar als tip meegeeft om even wat meer variatie in haar spel aan te brengen, dan weet ze dat ook direct uit te voeren. Gelukkig wordt ze nu ook op Papendal goed begeleid, dat is ook een grote pre. Met haar talent en weerbaarheid kan ze heel ver komen. En ze is ook nog heerlijk onbevangen. ‘Ik kan niet geloven, ik Nederlands kampioen!’, zo zei ze zaterdag nog….

En passant werd naaste belager Tempo Team geëlimineerd?

Ook hier gaf Shuo Han direct het goede voorbeeld door hun kopman Chris Walbrecht in vier games te verslaan. Walbrecht is zo’n speler die met zijn Amsterdams accent een tegenstander nog wel even uit de wedstrijd kan praten maar dit lukte hem bij haar van geen kant. Ook Peter Verweij speelde ijzersterk en toen ook de dubbel nog gewonnen werd, liepen we maar zo uit naar 5-0 voor een twintigtal bezoekers!

Helaas kende Jan Tammenga niet zijn beste dag want hij verloor na de pauze twee keer en ook Peter liep nog tegen een nederlaag op tegen kopman Walbrecht. Maar al met al zijn we natuurlijk, na ruim vijf uur spelen, dik tevreden met deze 7-3 overwinning waardoor we nu vijf punten los staan van Tempo Team. Een van de tegenstanders feliciteerde ons alvast met de promotie maar dat vind ik wel heel vroeg hoor. Uiteindelijk hebben we nog helemaal niets in handen natuurlijk.

Zaterdag wacht eigenlijk ook een thuiswedstrijd.

Ergens wel ja want we spelen dan tegen GTTC in Groningen. Wel een tegenstander die in de onderste regionen staat maar ik waak voor onderschatting. Ik ben die wedstrijd uit tegen Entac in Enschede nog lang niet vergeten. Die wonnen we met 8-2 maar dit had net zo goed 5-5 kunnen zijn. Zaterdag speelt Pim van Schaik weer mee omdat Shuo Han competitieverplichtingen met de dames van Den Helder heeft.

Ook aandacht voor andere goede resultaten?

Ja, want ook de dames wonnen weer, dit keer met 7-3. Fleur Hoogeveen wist haar 100% score met gemak te handhaven. Ook ons tweede team, bestaande uit Richard Roossien, Talo Tamminga, Robert Jansen en Chris van Dijken, draait bovenin mee in de Noordelijke 2e divisie. Er heerst een goede sfeer binnen de club dus….

Maar die promotieregeling hé…..

Man, ik heb nog even gekeken naar onze tegenstanders van voor de winterstop die bijna allemaal op degraderen staan. Wat dat betreft was dit de enige juiste tactiek waardoor we volgend seizoen direct vanuit de 1e Divisie weer een aanval naar de Eredivisie kunnen doen. Ik heb het al zo vaak gezegd, je moet 2x per jaar kunnen promoveren en degraderen, dan kun je je een keer een mindere periode veroorloven. Maar als altijd ben ik een roepende in de woestijn….

Maar hé, we sluiten positief af hé. Wat een week! En een 7-3 overwinning én de Nederlands Kampioene tafeltennis in ons midden. Dat kan niet iedereen ons nazeggen…..