Dat was weer een mooie ruime overwinning Anne?!

Jaja, een 9-1 overwinning uit tegen SVE Utrecht. Een heerlijke mentale overwinning ook waarbij Shuo Han, Peter en Pim mentaal gezien tot het uiterste gingen. Zelf ben ik overigens na zeven partijen weggegaan. De vermoeiende laatste maanden hadden hun tol geëist. Maar toen stond het dus al 7-0 in ons voordeel….

Een echte teamprestatie dus?

Jazeker! Peter Verweij is al weken in topvorm en stond in de partij tegen hun alles of niets speler op den duur met 2-1 achter in games. Maar hij speelde vervolgens, volgens eigen zeggen, zeker mentaal gezien zijn beste twee games in jaren. En dat is in deze fase natuurlijk heerlijk om te vernemen.

Bij Shuo Han Men is het soms net alsof ze kat en muis met haar tegenstanders speelt. Ze schiet tegenwoordig uit de startblokken en neemt vaak een ruime voorsprong. Door concentratieverlies krijgt haar tegenstander regelmatig het idee dat er toch nog wat te halen valt. Maar tegen het einde van de game, tijdens de belangrijke punten, staat ze er altijd gewoon weer.

Ze is ook zo heerlijk coachbaar hé, en ze heeft goede oren. Laatst fluisterde ik zachtjes dat het misschien wel weer tijd werd om een harde service te plaatsen. Dat had ze gehoord en direct gaf ze het balletje een petetter die door de tegenstander onder in het net terug geslagen werd. Ach, ze is vroeger zo gedrild dat al deze basisvaardigheden automatisch opgeroepen kunnen worden.

Pim van Schaik speelt nog niet zijn beste tafeltennis maar wist op karakter wel zijn eerste twee partijen te winnen. En dat geeft de burger moed. Zijn laatste partij tegen de alles of niets speler ging helaas verloren maar dat mocht de pret niet drukken. Een 9-1 overwinning meenemen uit Utrecht, dat is toch lekker man?

Zaterdag wacht een thuiswedstrijd tegen Entac uit Enschede?

Ja, en daar hebben we uit zeer geflatteerd met 8-2 van gewonnen. Een uitslag van 5-5 was ook terecht geweest. Daarbij doet hun sterkste speler, Thijs Smit, nu wel mee. We hebben in de 2e Divisie vaak geluk gehad met de tegenstander. Zo deed afgelopen zaterdag een zeer getalenteerde jeugdspeler van SVE niet mee. Maar het heeft er alle schijn van dat Entac ons op volle oorlogssterkte tegemoet treedt.

Met nog drie wedstrijden te spelen staan we nog steeds elf punten voor op Disneyrats. En elf punten is eigenlijk twaalf punten omdat we twee keer van ze gewonnen hebben. Dus ook bij een gelijk aantal punten promoveren we. Daarbij speelt Disneyrats nog een lastige wedstrijd tegen de nummer drie Tempo Team.

Dus zaterdag kan wederom een mooie slag geslagen worden?

Jazeker, kom dus gerust langs om 16.00 uur in onze altijd gezellige sporthal of kantine. Zelf ben ik er niet bij, ik ga proberen om tijdens de Open Dagen mijn huis te verkopen. Maar gelukkig neemt Gert Stulp de honneurs waar dus dat moet zeker goed gaan komen. En anders hebben we volgende week een scherpe Anne-lyse, haha.

Maar zonder gekheid, ik heb onlangs weer een goed gesprek gehad met Harry Vaatstra van hoofdsponsor Klimaatgroep Holland. Het heeft er alle schijn van dat we volgend seizoen nog één keer volle bak kunnen spelen. Wat dus ook inhoudt dat er ruimte ligt om een nieuwe kopman aan te trekken. Maar eerst nog wel ‘even’ promoveren dus!