Hoe gaat ie Anne?

Alles goed hier in Franeker maar het is hartstikke druk. Ik geef steeds meer trainingen met als nieuwste tak van sport het verzorgen van trainingen voor mensen met een beperking. Daarbij begint het seizoen natuurlijk weer waardoor ook veel mensen nieuw tafeltennismateriaal nodig hebben. Dus dat moet ook allemaal besteld en uitgeleverd worden. En onze eigen Klimaatgroep°Stars beginnen zaterdag weer met de competitie, dat vergt ook wel het een en ander aan voorbereidingstijd. Hectische tijden dus….

Hoe ziet de selectie er ook al weer uit voor de komende maanden?

Ik heb hoge verwachtingen van dit seizoen Bert, volgens mij hebben we een echte vechtersgroep samen weten te stellen. Onze nieuwste aanwinst Xavier Peral komt vrijdag voor het eerst over om kennis met ons te maken en om nog even lekker te trainen. Hij vliegt zondag weer terug naar Spanje. Xavier zal in september de nodige wedstrijden voor ons gaan spelen. Routinier Frank Boute is momenteel druk bezig om wedstrijdfit te worden en neemt in oktober het stokje van Xavier over.

Shuo Han Men kennen we natuurlijk allemaal als het grote damestalent van Nederland. In maart werd ze zelfs nog Nederlands kampioen. Ik heb haar door de vakanties al een tijd niet meer gezien. Daarbij is ze weer naar China geweest en heeft daar keihard getraind. Jan Tammenga is terug van weggeweest en heeft enige weken lekker meegetraind. In noodgevallen en wanneer de vorm er is, kunnen we altijd een beroep op hem doen.

Peter Verweij kende begin dit jaar een ijzersterke tweede seizoenshelft en deze routinier is ook dit seizoen weer van de partij. Als laatste is daar natuurlijk nog de jonge en talentvolle Pim van Schaik die deze eerste seizoenshelft de nodige wedstrijdjes gaat spelen.

Met welke spelers ga je zaterdag ‘de wei in’ en tegen wie?

Zaterdag komt VVV uit Leidschendam naar Middelstum. Een team met de geroutineerde Thomas als kopman. Een wedstrijd waarin we direct kunnen laten zien waartoe we in staat zijn. Maar ook een wedstrijd waarop de nodige druk en spanning staat want onze doelstelling is om bij de eerste drie te eindigen. Dan strijd je namelijk in de voorjaarscompetitie om promotie naar de eredivisie. Lukt dat niet dan is het seizoen eigenlijk al mislukt want dan is handhaving in de 1e divisie het hoogst haalbare.

Uiteraard starten we zaterdag met Xavier. Ook al omdat hij vanaf oktober wedstrijden moet spelen in Frankrijk en Spanje. Hij is een speler die er echt voor wil gaan, geen wegloper dus. Wanneer hij een toegevoegde waarde blijkt te zijn dan kunnen we dit jaar en anders volgend voorjaar nog wel een keer een beroep op hem doen. Daarbij moeten we wel rekening houden met onze begroting uiteraard. De volgende wedstrijden spelen we uit in Oegstgeest en Amsterdam. Dan komt hij op zaterdag aan om vervolgens ook dezelfde dag nog weer terug te vliegen. En dan maar hopen dat hij niet tegen vertragingen aanloopt….

Hij wordt zaterdag terzijde gestaan door Shuo Han en Peter. Ik zal zelf in de meeste wedstrijden de coaching ter hand nemen. Ik hoop af en toe ook gebruik te kunnen maken van de coaching vaardigheden van Gert Stulp die het spelletje altijd uitstekend weet te lezen.

Wil je verder nog iets kwijt Anne?

Ik heb er in elk geval zin in. Ik hoop het Middelstumer publiek ook. We kunnen ons niet nog zo’n seizoen als de vorige permitteren, ook niet ten opzichte van onze hoofdsponsor Klimaatgroep Holland van Harry Vaatstra. De wedstrijd begint als vanouds om 16.00 uur en er staan negen enkelpartijen en een dubbelspel op het programma. Ben je net zo nieuwsgierig als ik naar hoe we er voorstaan, kom dan gerust even langs in onze sporthal aan de Coendersweg. De toegang is uiteraard gratis!