Het was me het weekendje wel weer Anne?

Och jongen, dat wil jij allemaal niet weten. Naast een gevoelige nederlaag vielen twee vlamtosti’s ook nog eens verkeerd. Met als gevolg dat ik de hele nacht teiltjes vol gekotst heb, alles kwam er tot de laatste druppel uit. Dat stopte net voor de start van de Formule 1 wedstrijd om 06.00 uur, die kon ik dan ook mooi nog even meepikken alvorens met Pim vanuit Nijmegen naar een A-ranglijsttoernooi in Den Haag te rijden.

En dat na al enige nachten slecht slapen, je kunt je wel voorstellen dat ik de afgelopen dagen best wel prikkelbaar was. Hoewel ik door die toestanden in Utrecht goed kan relativeren. Mijn dochter woont op tweehonderd meter van de plaats delict en wilde nog even de was aan de kant maken, anders was ze op het moment van de schietpartij misschien nog wel dichter in de buurt geweest. Later die dag kwam ik bij iemand thuis wiens familielid misschien wel in die tram had gezeten ware het niet dat een training niet doorging. Dat kwam wel even binnen hoor! Echt waar, de wereld wordt steeds waanzinniger.

Maar VeerhuisWessemWesta was een maatje te groot dus?

Westa heeft in grote lijnen dezelfde intenties als wij hebben, namelijk jonge spelers(sters) opleiden en daarmee succes proberen te halen. Zij krijgen jaarlijks een grote subsidie van de provincie en daarmee worden trainers aan het werk gezet. En daar weten jonge spelers als Barry Berben en Jelle Moris van te profiteren. Ik denk dat zij misschien wel 20 tot 25 uur per week kunnen trainen, om jaloers op te worden. En daar kan Pim, mede omdat hij in zijn HAVO examenjaar zit, bij lange na niet aan tippen. Helaas had hij ook nog eens een offday, waardoor hij geen wedstrijdpunt voor ons wist te pakken.

Peter Verweij, nog steeds in vorm, pakte twee punten en Shuo Han Men lijkt de grootste vormdip achter zich gelaten te hebben en pakte een punt. Ze was na te halen van de testen voor haar inburgering opgelucht en speelde weer op een hoger niveau dan de laatste weken. Dus een paspoort kan eindelijk opgehaald worden. Niet na de voorgespiegelde drie jaar, maar pas na vijf lange jaren. Nu haar nog naar Groningen halen en keihard laten trainen, dan komt het vanzelf wel weer goed met haar. Maar uiteindelijk verloren we deze wedstrijd dus wel met 7-3 en daar had ik voor die tijd niet op gerekend.

De druk is er nu wel af toch?

Dat klopt, we staan onderaan en hebben geen kans meer op promotie, maar kunnen ook niet degraderen. De knop kan nu om, we moeten onverschrokken laten zien wat we kunnen. Ik zeg dit nu heel rustig maar reken maar dat het gemaald heeft in mijn hoofd over hoe nu verder. Soms denk je alles op de rails te hebben maar dan word je toch links en rechts weer ingehaald.

Ergens moet ik een streep zetten voor mijzelf. Het gaat vanaf nu zoals ik het wil en anders gaat Anne gewoon andere dingen doen. Maandag heb ik nog vijf trainingen gegeven, met hartstikke veel plezier. Zo kan het dus ook. En dan is het soms best frustrerend dat je er zoveel tijd en energie instopt en het gewenste resultaat ver uit het zicht is.

Zaterdag wacht een mooie thuiswedstrijd tegen Tempo Team?

Tegen de nummer twee inderdaad en dat zijn altijd mooie wedstrijden tegen deze Amsterdammers. Wat zou het toch mooi zijn wanneer Peter, Pim en Shuo Han alle drie tegelijk in vorm zijn de komende wedstrijden. Ze kunnen nu zonder druk laten zien waartoe ze in staat zijn en dat is echt niet gering hoor. De laatste twee thuiswedstrijden doet Xavier Peral nog weer mee, dat is ook een mooi vooruitzicht. Graag tot ziens maar weer. De wedstrijd begint om 16.00 uur en de toegang is gratis.

En doordat de druk maar ook de spanning eraf is, kunnen we misschien wel doorschakelen naar een tweewekelijkse Anne-lyse waardoor we voor elke thuiswedstrijd even weer kunnen bij babbelen. Dan richt ik de focus alvast naar volgend seizoen. Bert, we zijn tot veel in staat maar het roer moet echt om en we moeten uit een ander vaatje gaan tappen……