De verloren zoon keert terug Anne?!

Ja, wat geweldig nieuws eigenlijk hé. Nadat RTV Noord dit weekend al meldde dat we Nathan van der Lee voor het volgende seizoen vastgelegd hebben is de terugkeer van Colin Rengers naar het oude nest misschien nog wel verrassender nieuws! Colin traint inmiddels al weer enige maanden met onze trainingsgroep mee en via Jan Tammenga en Peter Verweij sijpelden af en toe al wel enige signalen door dat Colin wel oren had naar een terugkeer.

Onlangs raakten we na een training weer een keer in het gesprek en ik stelde hem de op zich logische vraag wat zijn plannen waren voor het volgende seizoen. En toen kwam de op zich best wel verrassende mededeling dat hij wel weer bij ons zou willen spelen. ‘We hebben nog wat goed te maken Anne!’. Dat denk ik ook. Ik zie hem op de trainingen nog steeds erg gemakkelijk spelen, maar in de wedstrijden vindt hij te vaak geen oplossingen. Volgens mij kan hij veel beter, daar gaan we weer aan werken, kortom een 2e kans……

Ik denk dat de twee jaar bij Smash Hattem in de eredivisie hem hebben laten zien dat het gras bij de buren vaak groener lijkt maar dat dit lang niet altijd zo is. Daarbij speelde hij ook lang niet altijd mee tijdens wedstrijden. Met Colin erbij hebben we voor volgend seizoen een prachtig verhaal naar de buitenwacht toe, we gaan er voor!

Ook Nathan van der Lee is voor volgend seizoen vastgelegd?

Ja, en daar is door insiders al enthousiast op gereageerd. Nathan is nu nog volop in de race voor de landstitel met Itass DTK‘70. Vorig jaar werd met dit team nog de landstitel gepakt, nu staan ze weer in de halve finale van de Play-Offs. Met Nathan had ik al veel langer contact natuurlijk. Ik wist dat het team uit Klazienaveen na dit seizoen zou worden ontbonden en ik wist ook dat Nathan graag nog een keer in een (h)echt team wilde spelen. Dus niet alleen maar wedstrijdjes spelen en daarna snel weer naar huis, maar meegroeien met een team en echt iets opbouwen voor de toekomst!

Daarbij is Nathan met zijn 28 jaar op zich nog een jonge speler die toch al heel veel ervaring heeft opgebouwd in de eredivisie en weet wat het is om topwedstrijden te spelen. Voor ons een zeer waardevolle aanvulling!

Daar staat bij wel even een teampje zeg voor volgend seizoen?!

Om van de watertanden toch? Met eigenlijk twee kopmannen en twee talenten in onze gelederen moeten we gewoon in een jaar doorstoten naar de eredivisie. Waarbij onze beide youngsters Shuo Han Men en Pim van Schaik stappen moeten maken en door groeien. Morgen heb ik een gesprek met Shuo Han over haar ideeën voor het volgend seizoen. Ze is nu druk bezig met haar inburgeringcursussen en krijgt dus volop de kans om als Nederlandse te slagen. Dat ik haar volgend seizoen graag fulltime bij ons zie trainen is al lang geen verrassing meer.

En dan hebben we Jan Tammenga en Frank Boute nog achter de hand. Waarbij bij Frank natuurlijk de kanttekening moet worden geplaatst dat we alleen gebruik van hem kunnen gaan maken wanneer hij de nodige trainingsuren maakt. Daar is dit seizoen door allerlei blessureleed en drukke werkzaamheden niets van terechtgekomen. Van de diensten van Xavier Peral zullen we volgend seizoen, zoals het er nu uitziet, geen gebruik gaan maken.

De laatste competitiewedstrijd werd met winst afgesloten?

Ja, zaterdag wonnen we met 6-4 van de nummer 3 Wessem/Westa. Een compliment voor Peter is op zijn plaats want hij wist in zijn laatste competitiewedstrijd voor ons al zijn partijen te winnen. Een waardig afscheid voor de man die volgend jaar voor Buitenpost gaat spelen maar die ik ongetwijfeld nog wel eens tegen kom tijdens het training geven.

En nu eerst op je lauweren rusten Anne?

Ben je gek? We trainen lekker fanatiek door en ik heb nog de nodige gesprekken met de spelers over de invulling van het volgende seizoen. Daarbij wil ik ook graag in contact komen met (potentiële) sponsoren want met dit team kan ik zeker de boer op.

Maar ik denk wel dat dit de laatste Anne-lyseren van dit seizoen wordt toch? Een seizoen waarvan de tweede seizoenshelft niet bracht wat we er van hoopten. Maar waarbij we op het eind toch een prachtige fundering hebben weten te leggen voor het volgend seizoen. Graag tot ziens dus in september. Middelstum en omstreken is nog lang niet van ons af!