Een 7-3 overwinning met toch een klein zwart randje Anne?

Hmmmm, ergens klopt dat wel. En dat komt omdat koploper TOGB toch een puntje op ons uitgelopen is. Zij wonnen met 8-2 tegen US uit Amsterdam. Waarbij wij de pech hadden dat US zijn sterkste speler had thuisgelaten. Anders hadden ze wellicht 1 a 2 puntjes meer gescoord. Onze achterstand is nu opgelopen naar zeven punten en voor de winterstop spelen we nog drie partijen in de najaarsserie. Maar er waren ook positieve punten hoor, namelijk een kleine vijftig toeschouwers die de moeite hadden genomen om langs te komen. Dat zorgde voor een gezellige sfeer.

De punten werden evenwichtig verdeeld?

Dat klopt, want al onze spelers wonnen twee partijen en met de gewonnen dubbel kom je dan op een 7-3 overwinning tegen Pecos uit Oegstgeest uit. Met daarbij vijf, zes partijen van een zeer hoog niveau waarbij het publiek op de banken stond. Anthony Nader was onze grote kwelgeest, hij won al zijn partijen. En dat dus tegen Nathan van der Lee (wiens ouders ook gezellig langs kwamen), Colin Rengers en Pim van Schaik. Laatstgenoemde scoorde trouwens nog een toverpunt waarbij hij een bal zwanger van effect en via het netrandje met dodelijke precisie weglegde.

Met 13 overwinningen in 21 partijen scoort Pim boven verwachting. Misschien hadden we van Colin (14/21) nog wel iets meer mogen verwachten, dit is immers een speler met eredivisiepotentie en –ervaring. Maar het is zoals het is, daar kan en zal nog veel meer uitkomen. Nathan (7/9) heeft een geweldige focus en prachtige precisie in zijn spel, daar ontbreken nog wat trainingsuren.

Pim beleefde nog een leermoment want meer publiek leidt ook tot meer geroezemoes in de zaal en dat kwam zijn spel in zijn tweede wedstrijd niet ten goede. Hij moet het publiek gewoon netjes vragen of ze bij zijn opslag wat rustiger kunnen zijn, dan is dit probleem zo opgelost. Maar wat speelt hij met een vertrouwen zeg. Door intensieve trainingen lukt het zelfs om gevoel voor details over te dragen.

Zaterdag wacht US?

Dat klopt, dan gaat ons team waarschijnlijk coachloos naar Amsterdam maar de mannen hebben eerder aangetoond dat aan te kunnen. Er staat nu een echt team dat ook nog eens onderling met elkaar communiceert. En zaterdag liggen er volop kansen om in te lopen want TOGB speelt uit tegen de nummer 3 Tempo Team. Wie weet lukt het om weer wat puntjes in te lopen.

Het schijnt dat de competitieopzet ook veranderd wordt?

Dat heb ik gehoord ja en je weet dat ik hier al jarenlang voor gepleit heb. Als alles meezit dan speelt elke speler ook in de Eerste Divisie twee partijen. Wanneer de dubbel gehandhaafd blijft dan speel je dus maximaal zeven partijen met een speelduur van zo’n drie a vier uur.

En dat is beter dan de dik zes uur van afgelopen zaterdag. Ik heb het tot de helft van de wedstrijd volgehouden en ben toen naar huis gegaan. Ach, na dik vijftig tafeltennisjaren dicht ik mij dat recht maar toe. Wat ik dan wel weer raar vind is dat deze nieuwe maatregel niet voor de lagere divisies wordt gehanteerd. Waarom pak je niet direct door? Maar ja, ik kan alleen maar hopen dat de maatregel op ons niveau zo snel mogelijk wordt ingevoerd….

En verder?

Ach Bert, ik kan nog urenlang praten over allerlei misstanden in de (tafel)tenniswereld en een gebrek aan solidariteit. Wat ik af en toe meemaak in mijn nabije omgeving, daar zakt je de broek van af. Soms denk ik wel eens, ik ga me alleen nog maar op het geven van trainingen concentreren. Maar we zijn met een missie en proces bezig hé, weet je nog? Met als uiteindelijk hoofddoel om binnenkort terug te keren in de eredivisie. We gaan lekker door hoor, tot volgende week….