Het uur U nadert Anne?

Tja, het is alles of niets het komend half jaar. Het heeft nu lang genoeg geduurd, we hebben schoon genoeg van die ellenlange potten en daar komt bij dat we een Eredivisiewaardige ploeg hebben! We hebben nu te maken met het sterkste Klimaatgroep°Stars-team dat we gehad hebben. Inclusief toptalent Pekka Pelz die vrijdag met de trein van Saarbrücken naar Nederland komt en bij de familie van Schaik overnacht. Hij zal bijna alle wedstrijden kunnen spelen en hetzelfde geldt voor Nathan van der Lee, die vooral in de najaarsreeks veel op zaterdag moest werken.

Maar vergis je niet, met TOGB en Westa Wessem hebben we twee gerenommeerde tegenstanders van formaat in de competitie zitten. Zij werken een beetje met dezelfde selectiesamenstelling als wij. Dus met een combinatie van routiniers die gepokt en gemazeld zijn op eredivisieniveau en jonge talenten. Tempo Team Amsterdam, Scylla Leiden en De Toekomst uit Lochem complementeren het geheel. Tempo Team hebben we onder ons weten te houden eind vorig jaar.

Zaterdag wacht ons direct een kraker?

Absoluut! Want dan komt TOGB weer bij ons op visite. De winnaar van de vorige competitie inderdaad. Uit verloren we er kansloos met 8-2, thuis volgde een gemakkelijke overwinning omdat vader en zoon De Boer zich om verschillende redenen terug trokken uit de wedstrijd. Ik ben heel benieuwd in welke samenstelling ze voor de dag komen en of hun sterspeler Hmam ook meedoet. Zij hebben immers al een extra kans door hun 1e plek in de najaarscompetitie…..

Spannend man maar iedereen kijkt er naar uit. Want dit zijn toch de wedstrijden waar je het voor doet. Ik vind het een prachtige uitdaging binnen een heel sterke competitie. We spelen thuis, de aanvangstijd is als altijd 16.00 uur.

Je speelt met de sterkst mogelijke formatie?

Dat klopt denk ik wel, zeker in de wetenschap dat Pim van Schaik herstellende is van een handblessure. Gevreesd werd dat hij lange tijd rust moest houden in verband met een ontsteking maar zijn vader raakte bij toeval in contact met een erkend fysiotherapeut op dit gebied en die heeft zijn hand ‘gekraakt’ waardoor het direct een stuk beter ging. Inmiddels heeft Pim de trainingen weer hervat.

Zaterdag treden we dus aan met de 19-jarige Pekka Pelz die zijn ouderlijk huis in Zwitserland al op 16-jarige leeftijd verliet om zich in Duitsland volledig op zijn tafeltenniscarrière te kunnen storten. Hij heeft er net als ons enorm veel zin in en zal al op tijd aanwezig zijn om aan de zaal te kunnen wennen. Ook Nathan van der Lee en Colin Rengers (onlangs weer A-categorie speler geworden) zijn achter de tafel te bewonderen.

In december zijn we met het hele team en staf nog even uit eten geweest. Tevens hebben we onderling openlijk de eerste seizoenshelft kunnen analyseren en zijn er verbeterpunten benoemd. Ondergetekende ziet nu dat daar ook daadwerkelijk aan gewerkt wordt op de trainingen! Dat tekent de ambitie en gedrevenheid van het team.

Verder nog bijzonderheden?

Ik heb het nog steeds druk met individuele- en clubtrainingen maar of dat bijzonder is? Daarbij gaat ook de verkoop van tafeltennisspullen heel goed. Zo bracht ik afgelopen vrijdag een avond door in Beverwijk en dat leidde tot mooie omzetten, maar ook waarschijnlijk weer tot een trainingssamenwerking bij een prachtvereniging! En dat in een sport waar de shoppers het steeds meer winnen van de loyalisten…..

En het klopt dat ik onlangs weer een geslaagde clinic gegeven heb aan een dertiental bloedfanatieke voetballers van VV Middelstum 2 en 3! Hartstikke leuk man. Ik hoop dat zij de gang naar de sporthal aan de Coendersweg ook weer weten te vinden in deze tweede en beslissende seizoenshelft.

Wil je verder nog iets kwijt?

Ik begin niet weer met de oproep om ons aan te moedigen. Zaterdag wacht een kraker van jewelste, echte tafeltennis- en sportliefhebbers zullen ons weten te vinden. Henk Elderman van RTV Noord en Jannes Klaassen van Middelstum-info komen in elk geval langs en ik verwacht voor mijzelf dat deze wedstrijd boeiend genoeg zal zijn om weer eens helemaal uit te zitten. Graag tot ziens!