Deze week gaat het qua Anne-lyseren even anders dan anders. Tot dusver is Anne Vlieg altijd aan het woord geweest maar omdat het coachwerk steeds vaker door Jan Tammenga gebeurt, schuift hij in deze editie aan. Wellicht is een korte voorstelronde op zijn plaats. Hoewel de echte tafeltennisliefhebber hem ongetwijfeld kent want hij was ooit de nummer 8 van Nederland en werd met Midstars Middelstum (toen Ankerstars genoemd) en Harkstede landskampioen.

Jan neemt inmiddels veertig jaar tafeltenniservaring mee in zijn sporttas en is 49 jaar. Woonachtig in Groningen en hij heeft een drukke baan in het ICT gebeuren waardoor hij er niet elke zaterdag bij kan zijn. Wekelijks traint hij nog twee keer.

Hoe bevalt de coachrol Jan?

Och, het was in het begin even wennen maar ik kan rustig stellen dat het overbrengen van mijn ervaring naar dit jonge team wat we nu hebben ook wel iets heeft. Het zijn inderdaad lange wedstrijden die we spelen maar tussen de partijen door en middels een time-out kan ik toch enigszins van invloed zijn op de wedstrijd. Hoewel het natuurlijk uiteindelijk de spelers zelf zijn die het moeten doen.

Zaterdag duurde de wedstrijd zes uur en een kwartier met veel vijf-gamers maar ik heb mij geen moment verveeld. Het was dan ook wel even een niveautje wat de mannen lieten zien met wisselende kansen en enorm veel strijdlust. Nadat alle kruitdampen waren opgetrokken stond er uiteindelijk 5-5 op het scorebord. Maar dat had net zo goed 6-4 of 4-6 kunnen zijn. TOGB uit Berkel en Rodenrijs heeft zich tijdens de transferperiode versterkt met de jonge Tim Gras die uitstekend speelde en in de wedstrijd groeide. Daardoor is de nummer één uit de najaarscompetitie nog sterker geworden. Eigenlijk is deze uitslag dus ronduit goed te noemen.

Tevreden over de inbreng van Pekka Pelz?

Jazeker, maar ik moet eerst even wat rechtzetten. Hoewel zijn ouders in Zwitserland wonen en hij in dit land gespeeld heeft, komt Pekka uit Duitsland. Tegenwoordig woont dit 19-jarig talent in Saarbrücken waar hij een studie volgt en traint in een zéér sterke trainingsgroep met Bundesliga-spelers. Het was natuurlijk even wennen voor hem maar als je in je eerste partij voor een nieuwe club al je partijen weet te winnen dan zegt dat natuurlijk toch wel iets.

Ik heb genoten van zijn doorzettingsvermogen en zijn strijdlust. Want in al zijn drie partijen heeft hij achter gestaan. Tegen de Tunesiër Hmam zelfs met 2-0 in games en die tegenstander staat in de top 200 van de wereldranglijst. In de beslissende game mepte hij hem zelfs met 11-2 van tafel. Een bijtertje dus die moest vechten voor elk punt en dat ook deed. Mede daardoor sleepte hij met 12-10 in de vijfde game tegen Gras de 5-5 uit het vuur.

Wie speelden er nog meer?

Colin Rengers wist een punt te pakken door Gras te verslaan. En hij vergat zichzelf te belonen tegen voormalig Nederlands kampioen Michel de Boer. Hij stond met 2-0 in games achter maar wist terug te komen tot 2-2. Uiteindelijk kon hij het punt net niet binnen slepen en verloor daardoor voor de 3e keer op rij van deze zeer ervaren tafeltennisser.

Wel speelde hij een uitstekende dubbel met Nathan van der Lee tegen Hman en De Boer. En daarmee komen we inderdaad uit op 5 wedstrijdpunten. Nathan verloor helaas al zijn enkelspelen en baalde daar natuurlijk enorm van. Hij mist wat wedstrijd- en trainingsritme hoewel hij dat door zijn ervaring en talent binnen de kortste keren weer kan krijgen.

Zaterdag wacht De Toekomst?

Zaterdag moeten de mannen inderdaad naar Lochem en dan kunnen we ook weer over Pim van Schaik beschikken die na een vervelende handblessure inmiddels een paar keer getraind heeft. Wie er zaterdag achter de tafel staan, zal na de afsluitende training van deze week worden bepaald.

De Toekomst verloor overigens met 10-0 van medeconcurrent Westa zodat wij verplicht zijn om een grote uitslag neer te zetten. Sowieso is elk wedstrijdpunt nu belangrijk. Maar als ze net zo spelen als zaterdag dan heb ik er alle vertrouwen in.

Wil je verder nog iets kwijt?

Zelf moet ik zaterdag aan het werk dus ik kan niet mee, Anne zal de coachrol overnemen. Ik zal eens overleggen of een van de spelers je te woord wil staan volgende week, dan leren de lezers ze ook een beetje beter kennen……