Kun je ons even weer bijpraten Anne?

Zeker, dat is ook wel weer nodig natuurlijk want de laatste wedstrijd was zaterdag 8 februari tegen Scylla 2. Daarna mochten we eerst een maand op vakantie- en carnavalreces. Maar nu denderen we in een keer door tot eind april met de competitie. De komende drie weken zijn cruciaal.

Deze laatste thuiswedstrijd leverde ons overigens negen wedstrijdpunten op. Alleen Colin Rengers verloor een partij, tegen de kopman van Scylla, Thomas Benit. Die maakte het ook Pekka Pelz en Nathan van der Lee heel zwaar maar zij wisten deze partij wel binnen te slepen in vijf games. Het krachtsverschil met de overige tegenstanders was simpelweg te groot, ook al omdat dit team uit Leiden noodgedwongen met een invaller moest spelen….

Zaterdag wacht weer een thuiswedstrijd?

Dat klopt, dan hervatten we de competitie tegen Tempo Team 2 uit Amsterdam. De ploeg waar we het in de najaarscompetitie zwaar tegen hadden en de nodige punten tegen verloren. We zullen er als team echt moeten staan. Zij snoepten onlangs nog drie punten af van kampioenskandidaat Westa uit Wessem. En zoals je weet is elke punt in deze competitie belangrijk.

Zaterdag hebben we de beschikking over onze volledige selectie. Pelz speelt vanaf nu alle wedstrijden mee. Een luxeprobleem inderdaad waardoor Jan Tammenga en ik ook de trainingsintensiteit en vorm van de dag mee kunnen wegen in de beslissing wie er speelt.

Bovenin is het ongekend spannend?

Absoluut, er heerst een gapend gat tussen de eerste drie teams en de rest. De komende weken worden ongemeen spannend, de competitie komt als het ware tot ontploffing. Wij moeten dus een maximaal resultaat halen tegen Tempo Team en op hetzelfde moment spelen ook de nummers 1 en 2 tegen elkaar. Ik ben zeer benieuwd hoe dat af gaat lopen.

Volgende week moeten wij naar koploper Wessem en de week daarna naar TOGB, de huidige nummer 2 waar we thuis 5-5 tegen speelden. Geweldige affiches natuurlijk, ik kijk er naar uit. Over drie weken hebben we zeer waarschijnlijk aardig goed zicht, hoe de vlag er voor de rest van het seizoen bij hangt…..

Verder nog leuke ontwikkelingen?

Ik ben dit weekend nog even bij het NK tafeltennis geweest in Zwolle. Bij de dames won net als twee jaar geleden Shuo Han Men. Hoewel de echte Nederlandse top, zoals Britt Eerland die het tijdens de laatste Top 16 tot de finale schopte, er niet was won ze in de finale toch mooi van Kim Vermaas. Ook een gevestigde naam in tafeltennisland. Leuk om nog even weer met haar bij te praten.

Ik kon zo ook mooi even de twee youngsters van onze tegenstander van volgende week in actie zien. Deze yougsters van Westa maken wekelijks echt heel veel trainingsuren. En dat betaalde zich ook uit want beide spelers wisten door te dringen tot de laatste acht.

En verder?

Verder heb ik ook nog genoeg snode plannen maar daarover misschien later meer. Eerst maar even focussen op de komende weken, te beginnen zaterdag om 16.00 uur thuis tegen TT. De toegang is als altijd gratis, wie weet tot ziens!