De tafeltennissers van KlimaatgroepStars uit Middelstum wonnen afgelopen zondag met 5-2 van de nummer laatst van de eredivisie, de Boer Taverzo 2 uit Zoetermeer. Een uitslag waarover men normaalgesproken tevreden zou zijn geweest. De tegenstander speelde echter door corona met twee invallers en een beter resultaat was zeer goed mogelijk geweest. KlimaatgroepStars staat door dit resultaat op de vierde plaats in de eredivisie.

Bij KlimaatgroepStars speelde de belg Arthur Bilas voor het eerst mee. Tegen vijftiger Jonathan Kahn, de enige niet invaller bij de gasten, liet hij zich één game van het brood eten maar herstelde zich snel. Shuohan Men trok haar goede spel van afgelopen weekeinde in Alkmaar door en gaf invaller Marco van der Meijden weinig kans. Ook Colin Rengers deed wat je van hem mag verwachten tegen een invaller in de eredivisie. Varoen Dhana werd op een zakelijke manier aan de kant gezet. Na de pauze gaf Arthur Bilas namens KlimaatgroepStars Marco van der Meijden geen enkele kans op game winst. Een regelmatige 3-0 overwinning dus voor de nieuwkomer in Middelstum. In de zevende partij waren Colin Rengers en Jonah Kahn beter aan elkaar gewaagd, al liet de routinier van de tegenstanders een keurige 3-0 winst voor zich noteren. Daarmee stond het eerste punt voor de tegenstanders op het scorebord en was de tussenstand 4-1 in het voordeel van KlimaatgroepStars. Shuohan Men liet zich niet door invaller Varoen Dhana verrassen en trok de partij op een gedreven manier naar zich toe. Derhalve twee winstpartijen voor de topspeelster van de Middelstumer formatie die de laatste weken van zich doet spreken.

Het dubbelspel moest in de vijfde game de beslissing brengen. Deze beslissende game werd verloren. Daarmee werd weer eens duidelijk dat het dubbelspel niet het favoriete onderdeel is van KlimaatgroepStars. Aan het einde van de voorrondes in de eredivisie zal blijken hoeveel waarde aan dit punt gehecht moet worden. De aanwezige toeschouwers hebben een mooie wedstrijd gezien waarin wellicht een punt meer gescoord had moeten worden.