In de hal te Middelstum won het team van Klimaatgroep°Stars zaterdag met opnieuw klinkende cijfers van de reserves van Scylla: 9-1.

Onder aanvoering van onze aanwinst Pekka Pelz, en samen met Nathan van der Lee en Colin Rengers hadden de mannen nog het meest te duchten van een oude bekende Thomas Benit. Tegen hem werd alles in vijven gespeeld en ook Pekka had problemen in de 3e en 4e game, de beslissende was echter weer duidelijk voor hem. Nathan speelde tegen Benit een spannende pot, die met 12-10 in de 5e in zijn voordeel werd beslecht. Belangrijk puntje dus, wat Colin niet voor mekaar kreeg. Hij verloor tegen de met afstand beste man van Scylla in een volgens coach Jan Tammenga wat wisselvallige partij. Jan omschreef het als een wedstrijd waarin sterke acties afgewisseld werden met storende kleine foutjes en dat wordt tegen een stabiele tegenstander je meestal fataal.

Verder was het een enigszins saaie wedstrijd waarin een invaller er niet aan te pas kwam en Michiel van Dijk ook tekort schoot. Voor een handjevol supporters was het na de pauze ook gebeurd, de vijf uur werd vooral volgemaakt door drie interessante potten tegen een Oud-Eredivisie speler.

Tussen de eerste drie ploegen en de onderste drie gaapt er na drie wedstrijden al een gigantisch gat wat al naar de 20 punten oploopt. De strijd gaat tussen Westa, TOGB en Klimaatgroep°Stars en er mag tegen de andere ploegen dus niet veel verloren gaan. Westa liep enigszins averij op tegen Tempo-Team doordat hun vierde man Jelle Moris er drie verloor, TOGB blies De Toekomst omver met 10-0. Spanning dus volop voor de rest van de competitie, maar vooreerst weer es een stop van een maand. Ondergetekende doet er maar het zwijgen toe…

Het 2e Team van Midstars speelde tegen Assen 4 en dat werd een spannende vertoning: na een verrassende 0-3 herpakte het team zich met een gelijk spel: 2 overwinningen van Richard Roossien en 1 van Talo Tamminga en Ruud Peters, plus het dubbel, maakte de 5-5 compleet. Hier lijkt het ook op een spannende competitie uit te lopen met vier teams binnen schootsafstand.

Wordt vervolgd, Anne Vlieg