In een nog steeds niet afgeladen sporthal te Middelstum heeft het team van Klimaatgroep°Stars zaterdag erg goede zaken gedaan in de strijd om een plek in de Promotie afdeling van de 1e Divisie. Door de winst op het laaggeklasseerde Pecos en de prettige resultaten van de andere twee wedstrijden, kan een van de rechtgevende posities het team vrijwel niet meer ontgaan, dus reden tot opluchting!

Shuohan Men kan nu over twee weken weer met het team uit Heerlen EuropaCup spelen, want 13 punten voorsprong (eigenlijk 14, door onderlinge winst) op de nummer vier is teveel om weg te geven. Om eerlijk te zijn, het moest ook wel, want het was de dood of de gladiolen: Een degradatiepoule 1e divisie trekt zeker ondergetekende niet meer, nu is er toe te werken naar een prachtige voorjaarscompetitie in een erg sterke poule!

Hoe ging het zaterdag: Peter Verweij, Shuohan Men en Pim van Schaik speelden tegen een gehavend team uit Oegstgeest. Tim Gras had een blessure opgelopen en de invaller uit de 2e klas afdeling belandde eerst in Vinkhuizen alvorens de weg naar Middelstum te vinden. Op voorhand dus al drie punten en dat was meegenomen. Elwin Huiden echter sprokkelde met zijn makkelijke handje twee winstpartijen op Shuohan en Pim bij elkaar en was ook doorslaggevend in het dubbel. Daardoor bleef het team lang in het spoor van de Middelstummers.

Door een afgetekende winst van Pim op Yildizlar (ooit nog winst tegen Jan Tammenga) en een puike winst van Peter tegen Huiden (zijn 2e hattrick op rij!), werd het toch een acceptabele uitslag. Met nog drie partijen te gaan, kan Peter doorbouwen aan een prachtig percentage en dat is mogelijk, want hij is in vorm. Pim krijgt zijn wedstrijden en ondanks een zwakke pot tegen Huiden, was zijn optreden tegen Yildizar bij vlagen indrukwekkend. Shuohan oogt af en toe onzeker en ondanks winst in de Masters is zij ontevreden over haar spel. Ook dat kan en moet anders de komende tijd.

Met een Jan en Frank achter de hand en in de 2e helft zo mogelijk een Xavier hebben we aardig wat troeven in de hand: Handenwrijvend kijkt ondergetekende uit naar eindelijk weer iets interessants en daar gaat aan gewerkt worden. Er dient weer wat leven in de brouwerij te komen en dat houdt tevens in dat er weer wat volk de weg naar de Coendersweg moet opzoeken…….

Over twee weken, zaterdag de 17e thuis tegen koploper Tempo-Team, in lang vervlogen tijden een prachtig affiche…….

Anne Vlieg