Klimaatgroep°Stars heeft zaterdag 19 maart in Hattem met 5-2 verloren van Van Wijnen/Smash ’70. De Zweedse sterspeler Viktor Brodd sleepte twee punten en dubbel binnen voor de thuisploeg. Bij de gasten wisten Enio Mendes en Colin Rengers ieder een punt binnen te halen. Twee speelronden voor het einde van de voorjaarscompetitie staat Klimaatgroep°Stars zesde met elf punten uit vijf duels.

Door een blessure van Pim van Schaik moest Jan Tammenga opnieuw in actie komen in de uitwedstrijd tegen TTV Smash ’70. Tammenga verspeelde in de eerste game een voorsprong van 10-6. De game eindigde in 16-14 en de wedstrijd uiteindelijk in een 3-0 zege voor Gerben Last. In de tweede wedstrijd wist Colin Rengers het Viktor Brodd lastig te maken en pikte hij de tweede game van de Zweed af: 3-1.

In de derde ontmoeting rekende Enio Mendes namens de ploeg uit Middelstum af met Martijn de Vries: 1-3. Zo gingen de ploegen met 2-1 de pauze in. In het tweede deel bracht Colin Rengers de ploegen naast elkaar. Hij versloeg Gerben Last met 1-3. Zo bewees Rengers weer verder hersteld te zijn, nadat hij vorige week nog met een gebrek aan conditie kampte na een coronabesmetting.

De laatste drie wedstrijden waren allemaal een prooi voor het thuisteam. Jan Tammenga ging met 3-0 onderuit tegen Martijn de Vries. Viktor Brodd won na een 2-1 achterstand van Enio Mendes. In de vijfde game werd het 11-7. Het was een wedstrijd ‘om van te smullen’ en op een heel hoog niveau. Het dubbel Viktor Brodd en Martijn de Vries rekende tenslotte af met Colin Rengers en Enio Mendes: 3-1. Zo eindigde de wedstrijd tussen Hattem en Middelstum in 5-2.

Met elf punten uit vijf wedstrijden staat Klimaatgroep°Stars nog altijd op de zesde plek van de ranglijst. Op 9 april is de uitwedstrijd tegen deBoer Taverzo 2, dat momenteel zevende staat. Op zondag 1 mei om 14.00 uur sluit Klimaatgroep°Stars het reguliere deel van de voorjaarscompetitie -thuis in Middelstum – af tegen Hilversum. Daarna volgen de play-offs.