Toptafeltennis in Middelstum in het weekend van 20 en 21 augustus. De Timmerfabriek Oomkens Cup is de prijs waar zaterdag 20 augustus om wordt gestreden tijdens het teamtoernooi in de thuishal van Klimaatgroep°Stars. Zondag 21 augustus staat de Klimaatgroep Holland/Heemskerk Top20 gepland in de Hippolytushal in Middelstum. Het sterke internationale deelnemersveld voor beide toernooien is bekend.

Het teamtoernooi verwelkomt zaterdag twee topteams uit het Franse Metz, naast het TeamNL en thuisploeg Klimaatgroep°Stars met kersverse aanwinsten Roel Bogie en Clément Chobeau (Frankrijk) en oude bekenden Shuohan Men en Colin Rengers. In TeamNL zijn Gabrielius Camara, Milo de Boer, Barry Berben en gastspeler Michel de Boer actief. De Fransen reizen af met Damien Llorca, Benjamin Fruchart, Bastien Dupont, Aurelien Pasquette, Noah Becourt, Martin Friis (Zweden) en Simeon Martin (Canada).

Het teamtoernooi om de Timmerfabriek Oomkens Cup wordt gespeeld in de zaal van TTV Midstars en vangt aan om 9.30 uur. TeamNL begint tegen Metz 1. Om 12.00 uur zijn Klimaatgroep°Stars en Metz 2 aan de beurt. Om 14.30 uur is het tijd voor TeamNL tegen Metz 2 en om 17.00 uur sluit gastteam Klimaatgroep*Stars de speeldag af tegen Metz 1. Het spelsysteem is telkens: 1 vs 2, 2 vs 1, 3 vs 3, 1 vs 1 en tot slot het dubbelspel.

 

Klimaatgroep Holland/Heemskerk Top20
Op zondag zijn alle vijftien deelnemers aan de teamwedstrijd uiteraard opnieuw actief. Deze keer in de vier groepen van vijf spelers die in de Hippolytushal zullen strijden om de titel in de Klimaatgroep Holland/Heemkerk Top20. De indeling van het toernooi, dat zondag 21 augustus start om 9.30 uur, wordt voor aanvang bekend gemaakt. De deelnemers van zaterdag worden aangevuld met de Brit Mark Smith (PP Alkmaar), Jonah Kahn (De Boer), Tim Gras (TOGB), Peter Verweij (Buitenpost) en Arnoud Meijer (Hilversum).

De bovenste twee van elke groep spelen vanaf 15.00 in de kwartfinales in een best-of-five-formaat. Om 15.40 uur zijn de halve finales in best-of-five games. De finale (best-of-seven) staat gepland om 16.15 uur. In het internationale deelnemersveld met spelers uit Frankrijk, Zweden, Canada en het Verenigd Koninkrijk is de top-4 verzekerd van prijzengeld. De prijsuitreiking vindt plaats rond 17.00 uur.

Sponsoring en uitnodiging
Vorige edities van Top20-toernooien werden twee jaar terug gespeeld in Wageningen en Zoetermeer. Deze editie in Middelstum wordt mede mogelijk gemaakt door sponsoring van Klimaatgroep Holland, Heemskerk Sport, Gino Software, Timmerfabriek Oomkens, Steenhuis Sloopwerken en Steenhuis Miniopslag. Daarnaast wordt de organisatie ondersteund met bijdragen van de gemeente Eemsmond en de provincie Groningen.

Zondagmiddag 21 augustus vanaf 12.00 uur is de jeugd van harte welkom om gebruik te maken van de tafeltennisspeeltuin die als ‘side event’ aanwezig is in de Hippolytushal. Aanmelden voor dit kindertafeltennisfeest kan vóór 18 augustus eenvoudig per e-mail via secretaris@midstars.nl.
Publiek voor de beide toernooien is op zaterdag 20 augustus bij TTV Midstars én zondag 21 augustus in de Hippolytushal in Middelstum van harte welkom om twee dagen vol met toptafeltennis te aanschouwen. De toegang is gratis.