De buit is binnen Jan?!

Jawel, de klus is middels twee ruime overwinningen op Veerhuis uit het Limburgse Wessem geklaard. Gelukkig wel zeg. Anders hadden we nog twee wedstrijden moeten spelen. Eerst tegen de verliezer van de andere Play down wedstrijd en vervolgens tegen de nummer 2 uit de eerste divisie. Dan hadden we eventueel tegen Scylla uit Leiden gemoeten. Dat is altijd een lastige tegenstander voor ons.

Maar hé, dat hoeft dus niet meer. Door de ruime 6-1 overwinning op Veerhuis vorige week, wisten we het thuisvoordeel al binnen te slepen. En zondag jl. wonnen we nogmaals, nu met 4-1. Case closed, de doelstelling is bereikt. We spelen ook in de eerste helft van 2022 in de eredivisie!

Je trad met de sterkste opstelling aan?

Om de doelstelling, het behoud van het eredivisieschap, te realiseren hebben we inderdaad besloten om de risico’s zo laag mogelijk te maken en in de sterkste opstelling te spelen. Dus met de Portugees Enio Mendes en de Zweed Casper Strindberg. Ze maakten het vertrouwen meer dan waar door in beide wedstrijden al hun partijen te winnen. Geen overbodige luxe want ook Veerhuis speelde in hun sterkste opstelling met daarbij twee sterke buitenlandse spelers.

Colin Rengers maakte het trio compleet. Hij heeft een sterke eerste seizoenshelft achter de rug en wist 75% van zijn partijen te winnen. Vorige week nog versloeg hij de sterke Lushin met 13-11 in de 5e game. Zondag hoefde hij maar één keer in actie te komen. Hij verloor van hun sterspeler Arturs Reinholds.

Je had het team de afgelopen weken bijna compleet?

Ja, dat was wel een bijzondere ervaring. Maar de onderlinge sfeer was heel goed ondanks dat er van trainen niet veel kwam. Mendes en Strindberg kwamen in de loop van zaterdag aan om op zondag te kunnen spelen. We hebben dit seizoen alleen geen gebruik gemaakt van de Zweed Tran. Hem opstellen in de laatste wedstrijd was sowieso geen optie want dan had hij ook in drie competitiewedstrijden mee moeten doen.

Door onze talenten Pim van Schaik en Shuo Han Men volop eredivisie-ervaring op te laten doen, hebben we geen gebruik van zijn diensten hoeven te maken. Beide youngsters speelden soms tegen sterke Europese tegenstanders waarbij Shuo Han zelfs twee partijen wist te winnen. Een leerzaam half jaar dus voor beiden.

Toeschouwers waren helaas niet welkom?

Nee man, en dat maakt het toch op bepaalde momenten een beetje surrealistisch. In de kantine waren nog een tiental bezoekers die op anderhalve meter van elkaar naar de livestream keken maar dat was het dan ook wel. Langs deze weg nogmaals mijn complimenten en dank voor de mannen van Middelstum-info / Middelstum-TV o.l.v. Jacco Klaassen voor de perfecte livestream. Daardoor konden gedurende de hele partij gemiddeld zo’n vijftig mensen vanuit hun thuisbank meekijken. Al met al maakten zo’n tweehonderd mensen gebruik van deze optie.

En nu?

De komende maanden worden uiteraard gebruikt om hard door te trainen zodat we in februari klaar zijn voor de voorjaarsreeks. En nee, we zullen in de winterstop niet met spectaculaire versterkingen komen. Van tevoren hebben we afgesproken dat we het met dit team gaan doen en daar wijken we niet van af.

Maar eerst nog even genieten hoor, van de handhaving. Het was spannend maar dat hadden we van tevoren door de sterke competitie wel verwacht. Daardoor zat een plek bij de laatste vier, en dus meedoen om de landstitel, er niet in. Maar ik ben allang blij dat we in tegenstelling tot vorig jaar de competitie af hebben kunnen maken. Hopelijk mogen we in het voorjaar weer bezoekers ontvangen, dat maakt het allemaal een stuk prettiger. Dan TTTT-en we wel weer lekker verder….