Middelstum, vrijdag 10 september was de kick off voor OldStars tafeltennis bij TTV Midstars onder leiding van Bettine Vriesekoop.

De opening werd verricht door onze wethouder van sport Jan Menninga die er ook nog even aan moest geloven tegen Vriesekoop een balletje te slaan.

OldStars tafeltennis is een sociale aangelegenheid met speelse oefeningen en tafeltennissen voor 55+. Het is allemaal erg laagdrempelig en er wordt alle rekening gehouden met de deelnemers. Gezellig samen zijn, bewegen en de geest stimuleren is de kern van deze sport.

Met name tafeltennis leent zich uitstekend om de oog hand coördinatie te trainen en doet een beroep op vele spieren in het hele lichaam.

Afgelopen vrijdag kwamen deelnemers en belangstellenden tegen 10 uur bij de eigen sporthal van Midstars opdraven aan de Coendersweg 15a te Middelstum.

Na de koffie werd het bal geopend door Menninga en vervolgens presenteerde Vriesekoop filmpjes op een groot scherm in de zaal over haar eigen ervaringen en een filmpje van hoogleraar Erik Scherder dat sporten positieve invloed op het brein heeft. Hierna volgde een warming up met spelletjes en oefeningen alvorens een balletje te slaan. De morgen werd afgesloten onder het genot van hapje en drankje.

TTV Midstars kijkt erg tevreden terug op deze dag met de vele enthousiaste deelnemers en gaat deze training vanaf heden elke vrijdagmorgen 10.00 uur tot 11.30 uur een vervolg geven onder leiding van een opgeleide trainer. Geïnteresseerden kunnen altijd langskomen of contact opnemen met Chris van Dijken (06 15967712) of via secretaris@midstars.nl