Nog nieuws over de Pool?

Jazeker! In zoverre mag naar buiten worden gebracht dat hij dit weekend niet voor ons gaat spelen. We beraden ons nog steeds over zijn toekomst. Om het diplomatiek te verwoorden, we kijken hoe precies te handelen en niets is nog definitief. Een en ander houdt wel in natuurlijk dat de spoeling voor zondag, wanneer we tegen landskampioen Enjoy en Deploy spelen in Zoetermeer, dun is. Onze ‘eigen jongens’ zullen het moeten doen dus Colin, Arnoud en Jan weten dat ze de borst nat kunnen maken…..

Na dit weekend wordt er meer bekendgemaakt over hoe nu verder. Dan is ook de dikste hectiek van de eerste seizoenshelft geweest en kunnen we hopelijk rustig naar de winterstop toeleven. En dat is ook wel goed. Tijd om te brainstormen over nieuwe ideeën en inzichten. Rust is wat dat betreft goed voor het denkproces…

Voor Midstars 2 spant het er om dit weekend?

Klopt. Ze wonnen zaterdag wel met 8-2 maar die twee tegentreffers zijn eigenlijk funest want koploper Tempo Team staat nu twee punten los. Dat betekent voor zaterdag dat er absoluut met 10-0 gewonnen moet worden en dat Tempo Team tenminste drie punten moeten verspelen. Nu spelen ze gelukkig tegen de nr. 3 van de ranglijst (de Toekomst) en de eerste wedstrijd eindigde in een 6-4 overwinning voor Tempo Team dus het kan nog alle kanten op natuurlijk.

Promotie is voor ons superbelangrijk want de kloof tussen het eerste en tweede is eigenlijk veel te groot. Onze talenten Pim van Schaik, Thomas Kuijer en Shuo Han Men hebben meer weerstand nodig en Peter Verwey wint al zijn partijen met twee vingers in de neus dus ik hoop dat ze zaterdag voor een stunt kunnen zorgen…..

Er is ook nieuws over de dames?

Met de dames willen we net zo’n constructie opzetten als met het tweede team. Twee jonge talentvolle meisjes van 12 en 14 jaar uit de omgeving van Emmen worden toegevoegd aan ons eerste en tevens enig damesteam. Zonder deze jonge meiden zouden we sowieso na de winterstop niet meer in competitieverband kunnen spelen dus het is eigenlijk mooi dat het zo kan hoewel het nog niet helemaal zeker is!

Al met voorzitter Schollema van de voetbalclub gepraat?

Nog niet maar we gaan binnenkort om tafel om te zien wat we als verenigingen kunnen doen. Het zou toch super zijn wanneer we in de maart/april tijdens een belangrijke play-offwedstrijd een groot publiek kunnen trekken in de nieuwe sporthal. Dit zou dan gecombineerd kunnen worden met een clinic met een bekend sportteam en een demonstratie van onze eigen spelers. Hierdoor zouden we mooi verbindingen kunnen leggen en dat is alleen maar goed.

Wil je verder nog iets kwijt?

Als tafeltennisvereniging zijn we ook naar de Champions League volleybalwedstrijden van Abiant Lycurgus geweest in MartiniPlaza. Daar ben ik in contact gekomen met Johan Abma van Promotex, het bedrijf dat ook nauwe banden heeft met betaald voetbalclub Heerenveen. Ook daar kwam het idee van een clinic ter sprake.

Binnenkort ga ik zo’n clinic met Colin en Arnoud voorbereiden. Ooit hebben broer Jan en ik eens zo’n clinic gegeven in Delfzijl. De toen bij leven al legendarische sportverslaggever Theo Koomen was lyrisch en gaf dit in zijn commentaar ook aan. Dit zijn dus super leuke dingen om te doen en om mensen enthousiast te maken voor de sport.

En zo ben ik in mijn hoofd dus al weer bezig met tal van leuke ideeën die nog verder uitgewerkt moeten worden. Gelukkig duiken we na zondag de winterstop in. Het zou geweldig zijn wanneer onze eigen talenten zondag nog voor een stuntje kunnen zorgen net als in de thuiswedstrijd tegen Enjoy en Deploy. Maar daarover volgende week meer natuurlijk…..