Niet voor een bekerstunt kunnen zorgen Anne?

Dat zat er inderdaad helaas niet in. We verloren met 3-1 van de uiteindelijke toernooiwinnaar en landskampioen,Enjoy en Deploy Zoetermeer. Alleen Jantje Tammenga wist voor een stunt te zorgen door één van de sterkste spelers uit de competitie, de bijna ongeslagen Katchanov, met 3-1 te verslaan. Jan blijft natuurlijk een fantastische vechter en is daarnaast ook nog eens buitengewoon slim. Hij heeft altijd een strijdwijze klaar en weet het spel te lezen. Maar helaas keerden we onverrichter zake terug vanuit Den Bosch.

Eerst nog even lekker anne-lyseren zeker alvorens de winterstop in te gaan?

Zeker, vrijdag gaan Arnoud, Colin, Jan, Gert en ik nog even met elkaar om tafel om de eerste seizoenshelft te bespreken. Wel onder het genot van een hapje eten hoor, het moet natuurlijk wel gezellig blijven. En daarna gaan we de winterstop in. Vraag me niet hoe lang die duurt, morgen wordt in Nieuwegein vergaderd over de indeling van de tweede seizoenshelft. Ik ga ook nog even heen, want er zijn enige datums die ons als club minder passen dus dan is het goed om erbij te zijn.

Maar inderdaad gaan we nog even met ons bijzonder clubje om tafel. Er moet verdikkie toch meer uit deze spelers te halen zijn hoor. Colin is één van de grootste talenten van Nederland en de potentiële ‘leader of the club, Arnoud weet nog niet half hoe goed hij is en Jan is natuurlijk de geslepen oude vos die net als coach Gert het spel als geen ander kan lezen. Maar de komende weken is het rustig dus hoewel we na de kerst nog wel een soort van driedaagse trainingsstage inplannen in Middelstum.

Colin mag overigens nog meedoen aan een eendaagse Mastertoernooi waar de beste spelers van Nederland om mooie geldprijzen strijden en in maart vindt het NK plaats. Misschien dat naast Colin, Arnoud daar als kersverse A-speler ook wel aan mee mag doen.

Er is ook wat blessureleed binnen de club?

Dat klopt helaas, Thomas Kuijer behoort tot de pechvogels. Een week eerder verstuikte hij zijn enkel al na over een hekje in de hal gesprongen te zijn waarbij hij verkeerd terug kwam. Maar na enige dagen verscheen hij toch weer op de training. Tijdens een mooie ralley klapte hij echter door zijn enkel en kwam daarbij ten val waardoor hij op zijn arm terechtkwam. De arm lag er niet al te fris bij en hij werd zelfs per ambulance afgevoerd. Als diagnose werd onder andere een elleboog uit de kom gesteld met als gevolg een operatie. We zijn hem dus enige maanden kwijt bij het tweede. Thomas, vanaf deze kant van harte beterschap toegewenst!

Gelukkig reageerde Gert Stulp direct adequaat en hij wist oud speler Jaap van Tijum zover te krijgen dat hij zich weer beschikbaar wilde stellen voor het tweede. Jaap is een speler met zeer veel balgevoel die vroeger zijn kunsten in de eerste divisie en zelfs in Duitsland liet zien. Dit trainingsbeest, ook zeer actief op de crossmotor, heeft zijn eerste twee trainingen al weer achter de rug. Voor ons een geluk bij een ongeluk dus en zeker een versterking van onze trainingsgroep in de breedte.

Wat is het kerstverhaal?

Tja, het is vervelend dat we weer een ogenschijnlijk belangrijke pion zijn kwijtgeraakt. Vorig jaar de Chinees, dit jaar onze Pool Kamil. Maar ik weiger om met een negatief gevoel de winterstop in te gaan want ik zie nog genoeg pluspunten voor een sterke voorjaarsreeks. Daar wil ik mij met heel veel hernieuwde energie voor inzetten. We spreken elkaar in januari wel weer en mocht er tussentijds nieuws zijn dan meld ik mij weer hoor. Allereerst wens ik iedereen prachtige feestdagen en een sportief 2017 toe! En kom een keer bij ons langs hé, tijdens een thuiswedstrijd!!