Anne, hoe is het?

Tja, het is al weer een tijdje geleden hé dat we elkaar gesproken hebben. Wat een toestanden toch, de competitie ligt inmiddels twee maanden stil en we moeten nog een maand wachten tot we weer beginnen kunnen. Dat is overigens wel direct een interessante wedstrijd want op zaterdag 25 februari spelen we thuis de noordelijke derby tegen DTK Klazienaveen. Alvast iets om even in de agenda te zetten lijkt mij zo….

Het is wat, zolang stilstaan?

Onvoorstelbaar, daar gaat de sport toch helemaal kapot aan. Volgende week is er weer een vergadering van de werkgroep eredivisie. Daar wil ik toch wel even heen om flink reuring te maken. Man, er moet gewoon weer een najaars- en voorjaarscompetitie komen want we staan veel te lang stil. Ik ben ook niet van plan om mij langer in te houden want anders sterft deze mooie sport een langzame dood. Ik hoorde onlangs dat de hoofdsponsor van landskampioen Enjoy en Deploy Zoetermeer er mee stopt. Dat is weer een klap in het gezicht van de tafeltennissport.

Hoe gaat het met de jongens?

Die gaan er momenteel weer stevig tegenaan. Met zijn drieën inderdaad want zoals je weet hebben we definitief afscheid genomen van onze Pool Kamil. Weer een teleurstellend resultaat met een buitenlandse speler inderdaad. Het is voor ons te hopen dat Colin Rengers in de tweede seizoenshelft weer zijn uitstekende vorm kan etaleren die hij in het begin van het seizoen liet zien. Aan de trainingsinzet en zijn fysieke gesteldheid zal het in elk geval niet liggen.

Arnoud Meijer is nog steeds onze geheime wapen. Hij presteerde uitstekend op de Masters en wist topspeler Casper ter Luun te verslaan. Ook tegen een andere topper, Kazeem Naziru, deed hij het uitstekend. Hij nam zelfs brutaal een 3-2 voorsprong maar verloor uiteindelijk toch nipt met 4-3. Maar zijn verdedigende manier van speler is voor veel spelers heel lastig te pareren. Binnenkort ga ik even weer naar Hilversum om lekker met hem te trainen.

Dat doe ik uiteraard ook regelmatig met Jan Tammenga, inderdaad onze laatste troef. Op zijn oude dag speelt hij nog steeds zeer solide en hij brengt natuurlijk de nodige routine mee. Gekoppeld aan een geweldig spelinzicht, hij is voor ons heel belangrijk. Je begrijpt dat handhaving in de eredivisie nu voorop staat, dat is onze doelstelling voor de tweede seizoenshelft!

Nog positieve ontwikkelingen binnen de club?

We hebben er weer een tweetal bordsponsors bij, de hal wordt wat dat betreft haast te klein man. En we zijn genomineerd voor de beste sportploeg van het jaar in Noord Groningen. Ik hoop dat we het winnen want dat zou natuurlijk een mooie promotie zijn voor onze sport, nog steeds de snelste balsport ter wereld inderdaad! Maar de concurrentie is met DIO heren 1 Bedum (volleybal inderdaad) en gymvereniging Vios uit Warffum niet gering. Stemmen op ons kan via de link http://eemsmondsport.graphic-webdesign.nl/view.php?id=30977 en wordt zeer gewaardeerd! Stemmen kan tot 8 februari en op 11 februari wordt de winnaar bekendgemaakt.

Het tweede kende een teleurstellende start?

Zij verloren inderdaad hun eerste wedstrijd in de 2e Divisie met 6-4 uit bij Entac in Enschede. En dat was toch wel een beetje teleurstellend. Zeker wanneer je bedenkt dat Peter Verweij, ex-eredivisiespeler, al zijn partijen wist te winnen. Youngster Pim van Schaik won één partij en invaller Jaap van Tuijum verloor nipt zijn eerste wedstrijd maar wist daarna helaas geen potten meer te breken. Hopelijk kunnen ze tijdens de thuiswedstrijd in Emmen tegen HBC Heemstede revanche nemen.

Hoe nu verder?

Jij belt mij over twee weken weer? Dat is prima, dan is de start van de tweede seizoenshelft nakend. Ondertussen zal ik mij nog even flink laten gelden om tafeltennissend Nederland wakker te schudden. Zo’n lange winterstop/-slaap kunnen we niet nog eens gebruiken….