Kaapverdië goed verteerd Anne?

Ja man, ik werd blij daar in het verre Afrika toen ik een foto langs zag komen van een goed gevulde zaal. En ik hoorde dat er drie cameraploegen waren plus een fotograaf van het Dagblad. Daar word je toch vrolijk van? Eindelijk meer dan 100 toeschouwers in de zaal. Het heeft er alle schijn van dat de vele inspanningen via Facebook, diverse websites en het rondbrengen van flyers zich eindelijk terug gaan betalen. Tafeltennis leeft weer in Middelstum!

En het gratis informatieboekje dat de toeschouwers kregen, oogde ook professioneel hé. Met daarin volop statistieken, uitslagen en de tegenstander die geïntroduceerd wordt. Mijn complimenten hoor voor Dick Zwart en Tamme Beenes die in de sponsorcommissie zijn gestapt en momenteel stevig aan de weg timmeren. Ik geloof dat er dit weekend weer 2 of 3 sponsorborden zijn verkocht, de wand komt binnenkort nog vol te hangen met sponsoren. Maar het is gevaarlijk om namen te noemen want er zijn natuurlijk veel meer mensen die zich inzetten binnen de club!

DTK Klazienaveen was net een maatje te groot?

Ja, maar dat hadden we van te voren ook ingecalculeerd. Ik was al lang blij dat we 2 punten wisten te halen. Het zal je maar gebeuren, zo’n volle zaal en dan met 6-0 of 5-1 verliezen. Gelukkig bleef ons dat bespaard. DTK heeft met meervoudig Nederlands Kampioen Barry Wijers ook wel een klasbak in huis hoor. Hij maakte zijn eredivisie percentage van 86% winstpartijen ook zaterdag waar. Hun nummer 3 werd gelukkig wel op twee nederlagen getrakteerd door Colin en Arnoud. Toch jammer dat zowel Colin als Jan zich stukbeten op de jonge Koen Hageraats. Anders was het helemaal bal geweest in de zaal.

Hoe nu verder?

Zaterdag wacht ons eerst het NK in Zwolle en daar zijn wij als club met maar liefst vier spelers vertegenwoordigd. Colin en Arnoud krijgen gezelschap van tweede elftalspeler Peter Verwey die als eerste reserve profiteert van een afzegging. En ook Shuohan Men is van de partij. Ik ben erg benieuwd hoe zij op dit toernooi presteert. Daarna gaan we weer verder met de competitie, er wachten ons nog twee uit- en twee thuiswedstrijden alvorens de play-offs beginnen.

Ook tegen de NAM wordt de strijd aangegaan?

Ja man, daarom ben ik nu ook even naar boven gegaan om met jou te bellen want partner Maria moet zo telefoneren met die gasten. Daar word je schijtziek van hoor. Anderhalf jaar geleden is er een bouwkundig inspectierapport opgesteld en na die tijd hebben we nooit meer wat van ze gehoord. Gisteren ontplofte ik nog toen er iemand aan mij vroeg of we in de zaal niet een mooie Wall of Fame kunnen creëren. Dat was natuurlijk een heel goed idee maar omdat we niet weten hoe we verder gaan, kunnen we nu geen kant op.

En dat terwijl ook Harry Vaatstra van hoofdsponsor Klimaatgroep Holland allerlei mooie ideeën heeft om onze zaal energiezuiniger te maken. In de kantine ontstaan steeds meer scheuren en buitenom oogt onze zaal ook niet echt uitnodigend. Gelukkig is Maria een horzel, daar weet ik zelf ook alles van, dus ze kunnen hun borst natmaken bij de NAM.

En je hebt nog ideetjes voor een nieuwe competitieopzet?

Dat klopt en daar wil ik dit weekend tijdens het NK even weer een balletje over opgooien. Want volgens mij moeten we weer terug naar de oude opzet. Met een voor- en najaarscompetitie met 2 x 7 wedstrijden, gevolgd door de play-offs. Dat maakt het voor sponsoren ook veel interessanter om te blijven, mocht je als ploeg een keer degraderen. Wanneer je dan weer volle bak gaat, ben je maar een half jaar niet op het hoogste niveau aanwezig. Eens kijken of we dat er door kunnen krijgen bij de NTTB. Zo niet, dan zijn ze nog niet klaar met mij. Wordt vervolgd dus, tot volgende week….