Nog geen Nederlands Kampioen tafeltennis af kunnen leveren Anne?

Helaas, verder dan een plaats bij de laatste 8 en 16 zijn we niet gekomen. Toch was het best wel een mooi weekend hoor. We speelden in een prachtige sporthal in Zwolle en NTTB bestuurder en organisator Peter Hamming, uit Harkstede afkomstig, had het goed voor elkaar. Hoewel ik merk dat het niet helemaal mijn wereldje meer is wat er qua mensen allemaal rondloopt, heb ik toch ook hele leuke mensen ontmoet en kon ik her en der het nodige bijbabbelen.

Kun je ons even bijpraten over de prestaties?

Arnoud vond helaas direct in de eerste ronde zijn Waterloo. Hij trof het niet met de loting toen angstgegner Roel Bogie uit de koker kwam rollen. Daar was voor hem geen kruid tegen te wassen hoewel hij het publiek wel liet smullen van enige mooie rally’s. Wat restte was een 4-0 verlies. Maar hij hoeft zichzelf geen verwijten te maken, Bogie speelde foutloos. Peter Verweij ging helaas met bijna dezelfde cijfers de bietenbrug op: 4-1. Hij speelde dit weekend zeker niet zijn beste tafeltennis en dan houdt het op dit niveau snel op.

Colin wist de eerste ronde vrij eenvoudig te overleven. Scyllaan Boekkooi werd met 4-1 aan de kant geschoven. Toen begon in de achtste finales het echte werk met Martin Khatchanov van landskampioen Enjoy en Deploy tegenover zich. Colin begon goed, had zelfs met een beetje meer geluk met 3-1 voor kunnen komen te staan maar verloor uiteindelijk met 4-1 van dit jong talent dat volgend jaar zijn kunsten in België gaat vertonen. Het was enige keren kantje boord, vaak werd een game net met twee puntjes verschil verloren…..

Shuohan Men schopte het het verst. De eerste twee rondes moest ze tegen leeftijdgenotes die ze ook dagelijks in Papendal tegenkomt en deze partijen werden soeverein gewonnen. Helaas moest ze zich in de kwartfinales met 4-2 gewonnen geven tegen de latere finaliste en zeer ervaren Yana Timina. Maar toch een mooie prestatie hoor waar ze op kan voortborduren.

Heb je jezelf een beetje vermaakt?

Zelf heb ik gecoacht bij ‘twee dubbeltjes’ en bij Arnoud. Maar ik merk toch dat het coachen mij steeds minder ligt. Trainen, adviseren, anne-lyseren, mijn trainingservaringen doorgeven, dergelijke zaken passen mij tegenwoordig steeds beter. Door mijn voorstellen over een nieuwe competitieopzet ben ik nu zelfs in een soort van klankbordgroep terechtgekomen. Maar daarover volgende week meer…..

Dit weekend geen competitie?

Nee, dat is pas volgend weekend weer en dan spelen we thuis tegen Smash ‘70. Een zeer interessante partij want de onderlinge verschillen tussen de nummers 3 en 7, waar Smash Hattem ook bij hoort, zijn klein. Met vier goede resultaten in de laatste partijen hebben we zeker nog kans om ons bij de eerste vier te spelen. We hopen dan ook op een grote publieke opkomst op 18 maart (het lijken wel verkiezingen, haha), aanvang 16.00 uur.

Nog transfernieuws?

Weinig nieuws tot dusver hoewel het carrousel wel begint te draaien. Maar wanneer we Colin zo ver klaar kunnen stomen dat hij vaker zijn twee partijen wint en Arnoud zijn ontwikkeling op dezelfde voet doorzet dan hoeven we ook niet zo nodig meer in een buitenlander te investeren. Zeker niet als ook Jan nog een jaartje doorgaat. Met hem gaan we uiteraard ook weer om tafel. Voeg daarbij de teleurstellende ervaringen met onze laatste twee buitenlanders, dan is die keuze snel gemaakt.

Graag richten we ons in de nabije toekomst nog meer op de ontwikkeling van jonge noordelijke talenten. Daar moeten we ons sterk voor maken. Niet alleen voor onze eigen toekomst maar ook die van het hele Nederlandse tafeltennis. Dat is toch een mooi gegeven om deze Anne-lyse mee af te sluiten?