Er komen vier finales aan Anne?

Dat klopt en zaterdag a.s. is de eerste. Dan komt de nr. 3 van de ranglijst langs. Smash ’70 inderdaad uit Hattem. Wij staan op dit moment één na laatste maar hebben wel een wedstrijd minder gespeeld dan de twee ploegen boven ons. Het gat naar nummer 4 Salamanders is slechts drie punten en die moeten tegen de koploper. Wat dat betreft is alles nog mogelijk. We hopen echt op een volle bak zaterdag hoor. Dit is onze op één na laatste thuiswedstrijd voor de play-offs beginnen. Middelstum en omstreken, laat je dus zien en kom genieten van top tafeltennis op het hoogste niveau.

Tja, op één na laatste inderdaad na een fantastisch begin waarin we zelfs bovenaan stonden op de ranglijst! We wonnen thuis van de landskampioen en hadden ook uit goede winstkansen. Wat is het eigenlijk jammer dat je dan in zo’n verval terechtkomt. Maar de thuiswedstrijd tegen DTK geeft ons weer goede hoop voor de toekomst. Zeker ook door de hoge opkomst van de toeschouwers. Iets wat om ons heen met ver- en bewondering wordt aanschouwd. We zijn wat dat betreft een voorbeeld voor velen!

Hoe staan de jongens er voor?

Er zijn wat zorgen om Jan Tammenga die een week ziek geweest is. En op zijn leeftijd gaat dat direct ten koste van de conditie hé. Daartegenover staat een ijzeren trainingsdiscipline van Colin die de afgelopen dagen als een beest tekeer gegaan is. En wanneer Arnoud zijn kop er bij houdt dan weet ik zeker dat we zaterdag voor een verrassing kunnen zorgen. Had ik al gezegd dat de steun van heel veel publiek hierbij heel belangrijk is?

De concurrentie is actief op de transfermarkt?

Dat klopt, zowel de huidige nummer 1 en 2 hebben hun selectie voor volgend seizoen al aangevuld. Bij DTK gaat Toriola spelen, de man die in het begin van deze eeuw ook zijn kunsten in Middelstum vertoond heeft. En Enjoy heeft zich versterkt met een jonge, talentvolle Poolse verdediger. Zelf ga ik binnenkort met Harry Vaatstra van hoofdsponsor Klimaatgroep Holland om de tafel.

Je mag wel opschrijven dat we beiden niet van de makkelijkste weg kiezen zijn. Voor een mille of tien koop je een gedegen eredivisiespeler. En dan zouden we maar zo mee kunnen doen om het landskampioenschap. Maar dit vinden we beiden wat te gemakkelijk. Veel liever investeren we veel tijd in vooral Colin maar ook Arnoud in de hoop dat zij ons naar een hoger plan kunnen stuwen. Maar toch sluimert er op de achtergrond wel iets. Het kan maar zo zijn dat we er tussen nu en twee jaar nog ‘een klap op geven’, dat we een topper aantrekken dus. Maar vanuit onze filosofie zouden wij het liefst Colin klaarstomen voor de top.

Wat dat betreft is het balanceren op een smal koordje want wanneer we nu een tegenslag krijgen in de vorm van blessureleed, ligt degradatie maar zo op de loer. En dan ben je dus een jaar kwijt. Vandaar mijn hevige strijd om weer een voor- en najaarscompetitie te creëren met jaarlijks twee keer play-offs dus. Maar op deze plannen krijg ik zo weinig respons, daar word ik wel eens moe van. Dan noemen ze mij niet objectief….. Maar ik probeer wat minder gestrest door het leven te gaan. Dit lukt door de focus af en toe te verleggen naar het snookeren en het golfen.

Hoe ging het met het tweede en de dames?

Het tweede verloor helaas jammerlijk met 7-3. Alleen Peter Verweij wist al zijn partijen te winnen. Helaas konden Pim van Schaik en Shuo Han Men geen potten breken. Wat mijn ideeën om volgend seizoen vijftien trainingsdagen te organiseren voor de noordelijke tafeltennistalenten alleen maar versterkt. De talenten moeten trainingsuren maken om het balgevoel, de reflexen en de techniek te verbeteren. Dit kost veel tijd en energie maar toch moet hier geld voor losgemaakt worden.

Het damesteam deed het beter door 5-5 te spelen tegen de koploper. Toch had er meer ingezeten want halverwege de partij stonden ze nog voor. Vooral de meisjes (12 en 14 jaar oud nog maar) deden het hartstikke goed en zijn weer een mooie ervaring rijker.

Wil je verder nog iets kwijt?

Had ik al gezegd dat Middelstum en omstreken zaterdag a.s. massaal langs moet komen in de sporthal aan de Coendersweg, aanvang 16.00 uur? Nee? Bij dezen dan. De toegang is als altijd vrij en gezellig is het altijd. Zelf ga ik voor die tijd eerst nog even bij het voetballen kijken en ik hoop dat veel voetballers ook de omgekeerde weg maken!