Komt de nederlaag hard aan Anne?

Ergens wel natuurlijk, want met 5-1 verliezen van Smash ’70 dat zijn duidelijke cijfers. Toch heb ik ook positieve en goede dingen gezien. Daarbij schijnt momenteel de zon en ik ben op weg naar een partijtje golf dus wie doet je wat. Colin begon overigens fantastisch tegen meervoudig oud-Nederlands kampioen Michel de Boer. Met een 2-0 voorsprong in games en een 3-0 voorsprong in de derde. Helaas ging hij daarna te veel mee in de lange rally’s van De Boer die hierdoor het tij wist te keren. Gelukkig was de focus in zijn laatste wedstrijd wel weer de hele wedstrijd goed waardoor we toch nog een punt wisten binnen te slepen.

Arnoud speelde in zijn eerste partij te onzeker maar wist het daarna in zijn tweede partij De Boer heel moeilijk te maken. Dat gaf De Boer na die tijd ook toe. Dat hij wel twee keer gewonnen had maar dat hij eigenlijk ook twee keer ontsnapt was. Jan Tammenga had anderhalf week de griep in bed liggen en kwam daardoor niet los. Jammer, maar het is niet anders. Dit was eigenlijk onze laatste kans om bij de eerste vier te eindigen. Ik denk dat we daar op dit moment ook net niet goed genoeg voor zijn. We focussen ons nu maar op het lijfsbehoud!

Hoe nu verder?

Zaterdag wacht ons eerst een uitwedstrijd tegen Hilversum. Hier hebben we thuis met 6-0 van gewonnen. De laatste drie wedstrijden moeten we sowieso tegen potentiële tegenstanders die we in de promotie/degradatie play-offs zeer waarschijnlijk tegenkomen. Op 1 april spelen we thuis tegen Wijzenbeek/Westa en daarna volgt nog een uitwedstrijd tegen Scylla. Theoretisch kunnen we ons nog steeds plaatsen bij de eerste vier maar gezien de resultaten van de laatste tijd denk ik niet dat dit een reële optie is.

Ook de publieke belangstelling bleef iets achter?

Dat wel hoewel ik heel blij was met de twintig extra toeschouwers die de tweede helft langskwamen, waaronder nog enkele leuke dames, vanaf het voetbalveld. Die brachten toch mooi nog wat extra sfeer en daardoor trokken we al met al nog zo’n zeventig toeschouwers. Voor tafeltennisbegrippen zeker geen verkeerde opkomst. Zelf heb ik ook nog even op het voetbalveld gekeken. Het eerste stond met 1-0 voor toen ik weg ging maar verloor uiteindelijk helaas ook met 2-1. Ach ja, gedeelde smart is halve smart natuurlijk. Ook zij moeten er nog even flink tegen aan de laatste wedstrijden om lijfsbehoud te realiseren.

En de overige verrichtingen binnen de club?

Hierbij heb ik goed en slecht nieuws. Ik begin maar met het slechte. Want het tweede verloor hun partij tegen de koploper met 6-4. En dat terwijl Pim van Schaik en Shuo Han Men het hartstikke goed deden en de punten binnen sleepten. Nu gaf kopman Peter Verweij met drie nederlagen niet thuis. Een totale off-day, hoe is het mogelijk hé? Maar dat is nu juist het mooie aan sport. Zie ook Ajax die 1-1 speelt tegen laagvlieger Excelsior terwijl ze Europees een paar dagen eerder nog zoveel indruk maakten….

Het goede nieuws zit hem in de prestaties van onze jeugd die meededen aan een A-toernooi. Shuo Han Men wist dit toernooi te winnen terwijl Pim, Fleur Hoogeveen en Janine bij de eerste tien te eindigden. Allemaal prima resultaten waarbij je ziet dat onze pupillen langzaam maar zeker toegroeien naar de Nederlandse jeugdtop.

Binnenkort gaan jullie op zijn Grieks?

Haha, misschien wel ja. Want onze gastspeaker van zaterdag jl. Wim van Breenen, een oud hoofdbestuurder van de NTTB, heeft connecties met de Griekse tafeltennisbondscoach. Het Griekse nationale tafeltennisteam herbergt twee Europese subtopspelers. Misschien kan hij voor ons wel een stage regelen in het Griekse binnenkort. Dat zou wat zijn toch?

Daarbij doet Griekenland eind mei/begin juni mee aan het WK tafeltennis in het Duitse Dortmund. Misschien dat ze in hun voorbereiding nog wel een wedstrijd tegen ons willen spelen. Prachtig toch? Voor ons ook een ideale manier om onze sport te promoten in de nieuwe sporthal in Middelstum. Ik hoop dus dat er wat uit komt. Dat zijn toch weer mooie ontwikkelingen om dit verhaal mee af te sluiten…..