De rug moet gerecht worden Anne?

Dat is absoluut een vereiste voor de komende weken. De mannen zullen uit een ander vaatje moeten tappen. Ze knokken nu hoofdzakelijk tegen zichzelf en dan pas tegen de tegenstander. Dat moet anders, er moet een stukje onverschrokkenheid in gaan komen. Man, we hebben in dezelfde setting de landskampioen bijna twee keer weten te verslaan dit seizoen!

Hoe gaat het nu verder?

Door de 6-0 nederlaag dit weekend uit bij Scylla in Leiden zijn we als zevende geëindigd in de eredivisie. Door deze nederlaag moeten we volgende week zondag, 23 april dus, eerst thuis tegen Wijzenbeek/Westa. Aanvang 14.00 uur! Wie het eerst drie punten heeft, wint de partij. Daarna volgt een uitwedstrijd, we moeten dus naar Limburg. Wanneer het na twee wedstrijden nog gelijk is, volgt nog een beslissingswedstrijd. In dit geval ook in Limburg omdat zij als 6e geëindigd zijn in de competitie.

Bij winst zijn we direct veilig, bij verlies volgt nog een beslissingswedstrijd tegen de verliezer van de wedstrijd Salamander tegen Hilversum. Verliezen we die ook dan degraderen we. Bij winst moeten we eerst nog een beslissingswedstrijd spelen tegen de nummer twee van de eerste divisie. Pas als we die winnen, zijn we veilig.

We gaan spannende weken tegemoet dus. Vorig jaar wisten wij ons echt op het nippertje te handhaven, hopelijk gaat het nu wat voorspoediger. Colin trok ons er vorig jaar in de beslissende fase doorheen. Ik hoop dat hij deze ervaring meeneemt de komende weken.

Mochten we het redden dan gaan we een leuk seizoen tegemoet want achter de schermen zijn we met mooie dingen bezig. Bij degradatie volgt een tussenseizoen. Op zich ook nog niet rampzalig maar leuk is anders natuurlijk. Helemaal met in het achterhoofd dat we nu veel publiek en volgers hebben!

Zaterdag gebeuren er ook al leuke dingen in de sporthal toch?

Absoluut want dan spelen zowel het tweede team als onze dames thuis. En in dit geval betekent thuis dus Middelstum. Zoals je weet hebben we een samenwerkingsverband met de tafeltennissers uit Emmen en spelen we onze thuiswedstrijden om de beurt in de verschillende thuishavens.

Vooral de dames gaan een interessante middag tegemoet want zij spelen tegen de koploper die een voorsprong van drie punten verdedigt. En met een eindelijk weer fitte Yvette Gomberts binnen onze gelederen zie ik de wedstrijd met veel vertrouwen tegemoet. Ik hoop dat ze beide youngsters op sleeptouw kan nemen.

Zelf heb je ook snode plannen toch?

Dat klopt, morgen gaan Maria en ik voor een geregistreerd partnerschap. Ik ben tot de conclusie gekomen dat Maria een prachtig meid is en dit lijkt ons een mooie bezegeling van onze relatie toe! We zijn al druk bezig met de voorbereidingen en maken er een mooie dag van!

Anne en Maria, langs deze Anne-lyserende snelweg een prachtige dag toegewenst met elkaar en jullie dierbaren. Met hopelijk veel toekomstig geluk in het verschiet! En natuurlijk in navolging daarop hopelijk ook veel sportief geluk in de nabije toekomst……