Het dubbeltje viel net de verkeerde kant op Anne?

Tja, nadat alle kruitdampen opgetrokken waren stond er 2-3 op het scorebord waardoor de Limburgers uit Wessem aan het langste eind trokken. Een nipte nederlaag dus en met enig geluk hadden we de wedstrijd wel gewonnen want we stonden met 1-0 en 2-1 voor….

Colin begon prima deze middag door zijn angstgegner Rino Alberts met 3-0 te verpulveren. Daarna ging Jan echter vrij kansloos met 3-0 ten onder tegen de ouderwets in vorm zijnde Chinese routinier Qiang Liu. Arnoud Meijer zette ons vervolgens weer op voorsprong door hun nummer drie met 3-0 van de tafel te vegen. En dan sta je dus met 2-1 voor en één schamele overwinning was genoeg geweest voor winst in de eerste play-down wedstrijd.

Helaas trok Liu ook in het duel tussen de beide kopmannen aan het langste eind. Colin wist een 2-0 achterstand in games nog weg te werken maar verloor uiteindelijk toch met 3-2. Eigenlijk hoor je Jan nooit klagen over geluk of pech, maar nu was vrouwe Fortuna wel erg aan de kant van de Limburgers in de laatste wedstrijd! Hij verloor in de beslissende vijfde partij enige games nipt met 12-10 en 11-9 maar hoe je het ook wendt of keert, het was niet genoeg….

Nu moeten we ons dus richten op de uitwedstrijd tegen Wijzenbeek. Hopelijk staan we dit weekend twee keer tegenover ze, want dat zou betekenen dat we zaterdag gaan winnen. De mogelijk derde wedstrijd staat een dag later op het programma, weer in Wessem inderdaad. De winnaar is veilig, de verliezer moet nog twee wedstrijden op neutraal terrein spelen om zich alsnog veilig te spelen.

Dat is zuur inderdaad?

Dat klopt, want naar verluidt (ik was er niet bij) was het team er nu in alle opzichten goed bij! Het is echter een team met een Chinees in topvorm, dus als hij er twee wint, moet je verder alle punten maken! Het is dus duidelijk: Of deze man toch een keer in het stof laten bijten, of tegen de andere twee een perfect game spelen. Als de instelling van afgelopen zondag doorgetrokken wordt, is er weer genoeg te halen, dus……

Er zijn genoeg lichtpuntjes binnen de club?

Zeker wel. De publieke belangstelling was ook zondag weer goed, het aantal sponsoren neemt gestadig toe (waarover volgende week meer) en ook draaide de kantine het afgelopen weekend weer uitstekend. Voeg daarbij het feit dat zowel het derde, onlangs een nederlaag, als onze jeugdteam, bestaande uit de gebroeders Oskam, kampioen zijn geworden. De jongste kampioenen werden zondag gehuldigd. En de sjoelers van De Brug beleefden weer een geweldige zaterdag in onze sporthal waarbij de pleziervonken van de sjoelbrikken af vlogen…..

En nu op zoek naar jeugd?

Ja, dat is toch wel een beetje een zorgenkindje. We hebben nog maar een jeugdteam en deze jongens gaan straks eerst naar de 1e klasse, maar stromen op termijn natuurlijk door naar de senioren. Zoals de laatste jaren de tendens in vele sporten is, dat er dalende ledenaantallen zijn met de bekende oorzaken, is het bij ons ook een trieste constatering dat daar waar Eredivisie gespeeld wordt, er bij de jeugd alleen maar drie broers de trainingen bezoeken……..

Ik moet ook wel weer zeggen dat er ook weinig ondersteuning is van bijvoorbeeld de scholen in het dorp, plus dat ik weleens de indruk heb dat Midstars bij een bepaald publiek een vies woord is. Slaat eerlijk gezegd nergens op en ik vind dat nu maar weer eens oude tijden moeten herleven en er weer jeugd (dus toekomst) moet gaan tafeltennissen! Misschien dat ik ze wat kan enthousiasmeren, maar meesters en juffen kunnen ook wat doen in deze…….

Je bent al weer onderweg hoor ik?

Ja, ik bel je vanuit de auto onderweg naar Emmen, daarna naar Middelstum voor de avondtraining en een paar dagen eruit. Moet Koningsdag ook nog ontvluchten, dus ik heb het druk. Het leven ontrolt zich niet altijd zoals je zou willen…….