De wedstrijd tegen Wijzenbeek/Westa zat snel op slot Anne?

Ja, dat duurde helaas maar even. Allereerst verloor Arnoud met 3-1 tegen de sterke Chinese routinier Qiang Liu. Dat was op zich geen verrassing, hoewel Arnoud wel heel sterk speelde. Ondanks de nederlaag kan hij met een goed gevoel terugkijken op deze wedstrijd tegen een speler die vroeger zelfs nog tegen de nationale Chinese selectie aan heeft gezeten. En dan kun je dus wel wat.

Toen Colin hierna met 3-1 verloor tegen angstgegner Rino Alberts was het eigenlijk al einde oefening. Jan wist in een draak van een wedstrijd tegen een invaller nog wel nipt in vijf games te winnen maar daarna verloor Colin met 3-1 van Liu. Wijzenbeek is nu dus zeker van nog een seizoen eredivisie.

Jullie nog niet hé……

Na afloop hebben de spelers en coach Stulp plus chauffeur Beenes nog overnacht in Limburg. Goed voor het groepsproces natuurlijk. Want wij moeten nog twee keer volle bak. Twee finales dus die gewonnen moeten worden. Allereerst moeten we zaterdag naar Deventer om aan te treden tegen de nummer 8 uit de reguliere competitie, Hilversum. Hier hebben we dit seizoen twee keer van gewonnen maar dat zegt in deze fase natuurlijk niets. Mochten we deze wedstrijd winnen dan spelen we twee weken later tegen de nummer twee uit de tweede divisie, Scyedam uit Schiedam. Waar deze wedstrijd gespeeld wordt is nog niet bekend…..

Volgend seizoen toch maar een relaxter jaar lijkt mij….

Ik ben al druk bezig met de begrotingen voor volgend seizoen en ga hierbij uit dat we het redden. De laatste vier, vijf jaar zijn inderdaad niet de meest relaxte jaren geweest waarbij we ook de nodige pech hebben gehad met onze twee buitenlandse spelers. Wat zou het mooi zijn wanneer we door een goede, gerichte aankoop gewoon lekker mee kunnen draaien in de eredivisie. Dat is ook zeker ons streven. We zijn wat dat betreft ook met extra sponsoring bezig op de achtergrond.

Dan kunnen we rustig doorbouwen dus. Maar ook dit seizoen zijn er positieve dingen gebeurd hoor. We trekken veel meer toeschouwers naar de wedstrijden, Tamme en Dick doen het binnen de sponsorcommissie heel goed, Maria timmert als voorzitter stevig aan de weg en ook over de inzet van de overige vrijwilligers hebben we niets te klagen. En we hebben natuurlijk met Harry Vaatstra en zijn Klimaatgroep een geweldige sponsor. Het zou mooi zijn wanneer het er volgend seizoen allemaal uitkomt.

Zondag nog even naar het jeugd NK in Nijmegen?

Daar ga ik zeker nog even heen want vier van onze pupillen doen daar aan mee. Drie van de vier trainen ook bij ons actief mee binnen de STTG, de Stichting Top Tafeltennis Groningen. Shuo Han Men traint dus op Papendal en is een van de favorieten.

Fleur en Janine doen mee met de meiden en Pim van Schaik verdedigt onze eer bij de jongens. Hij heeft de tweede seizoenshelft een mooie progressie doorgemaakt in het tweede. Won hij in de eerste seizoenshelft 5 van de 15 partijen op 2e Divisie niveau, in de tweede helft waren dit er al 10. Eens kijken of hij deze progressie weet door te vertalen tijdens de Nederlandse Kampioenschappen…..