We leven nog Anne?

Zaterdag was echt een topduel! Het is de afgelopen weken niet altijd zo gezellig en leuk geweest maar nu klopte echt alles. Totaaltafeltennis en met de nodige durf en lef uitgevoerd, mentaal ijzersterk en de concentratie was er te allen tijde. De zaal ontplofte soms na enige geweldige rally’s. De mannen hebben het alle drie geweldig gedaan! En ook coach Gert Stulp wist de mannen goed op te laden en te coachen. Negatieve speltechnische en mentale aspecten waar ik in de afgelopen weken zo op afgeknapte, waren nu absoluut niet aan de orde.

In de eerste wedstrijd verloor Arnoud nipt met 3-2 tegen ex-ploeggenoot Gamal de Groot. Het was een topduel tussen een rasechte aanvaller en verdediger die beiden lieten zien hoe deze speltstijlen gespeeld moeten worden. Arnoud was mentaal goed bij de les en liet zich ook niet afleiden. Maar het dubbeltje viel dus net de verkeerde kant op.

Dat legde direct een grote druk op Colin die tegen meervoudig Nederlands kampioen Merijn de Bruin moest. Hij liet hem echter echt alle hoeken van het veld zien en veegde hem vooral de eerste twee games met 11-4 en 11-2 van tafel. Hij had zich geweldig goed voorbereid en zijn mentaliteit, balgevoel, concentratie en variatie waren om door een ringetje te halen….. Een 3-0 overwinning dus en een 1-1 tussenstand.

Daarna speelde Jan een heel belangrijke partij tegen Anran Tan. Deze Chinees, die ook nog een tijdje bij ons gespeeld heeft, was duidelijk nerveus en daar had Jan gelukkig geen last van. Met zijn slimmigheid, vechtlust en precisiewerk mepte hij Tan met 3-0 van de tafel. Een 2-1 voorsprong dus en dat was eigenlijk al de genadeklap. Want niet veel later fileerde Colin Gamal de Groot met 3-0 en dus stond er, nadat alle kruitdampen waren opgetrokken, een 3-1 overwinning op het scorebord!

Hoe nu verder?

Over anderhalve week, zondag 21 mei om precies te zijn, aanvang 14.00 uur, spelen we weer in Deventer. Nu tegen Scyedam uit Schiedam. Als we hetzelfde niveau halen als zaterdag dan mag dit eigenlijk geen probleem zijn. De zaal in Deventer ligt ons ook wel. Het heeft dezelfde houten vloer zoals die ook in de trainingszaal van mijn broer Jan ligt. De jongens zijn hier dus aan gewend.

Het zou mooi zijn wanneer we weer wat supporters vanuit Groningen mogen begroeten. Zaterdag jl. waren dat er zo’n vijftien waaronder oud-voorzitter Jan Boerma, hij was ook een van de animators van ons talententraject. Leuk om hem hier in deze setting te zien!

Het Nederlands Kampioenschap voor jeugdspelers kende ook enige aangename verrassingen?

Jazeker, want Shuo Han Men maakte haar favorietenrol waar door zowel in het enkel- als in het dubbelspel de nationale titel te veroveren! Ook Fleur Hoogeveen, pupil van de Stichting Talentontwikkeling Toptafeltennis Groningen van Klimaatgroep°Stars, werd kampioen in de dubbel bij de meisjes. Dat zijn leuke resultaten toch?

Pim van Schaik wist de laatste acht te bereiken door twee vijf-pitters te winnen. Tegen toptalent Roel Bogie verloor hij echter met duidelijke cijfers. Bogie toonde ook in dit toernooi zijn twee gezichten want niet veel later verloor hij zijn partij waarin hij dik voorstond. Zijn batje vloog weer eens door de zaal en tijdens de prijsuitreiking was hij al niet meer aanwezig. Zo kan het ook dus…..

Verder nog ontwikkelingen?

Uiteraard ga ik door in mijn strijd voor een nieuwe competitieopzet. Sowieso heb ik met Bennie Douwes gerichte plannen om meer trainingsstructuur te creëren voor onze noordelijke talenten. Het is toch van de zotte dat jeugdspelers in het westen 15 tot 20 uur per week trainen terwijl Pim maar 6 a 7 uur haalt. Dus zowel kwalitatief als kwantitatief valt er nog wel wat te verbeteren. Met ons eerste in de eredivisie en langere en betere trainingen voor de jeugd willen we als club een totaalplaatje bieden.

Verder heb ik natuurlijk ook nog genoeg plannen maar hierover binnenkort meer. Tot over één of twee weken, afhankelijk van de ontwikkelingen!