Een donderslag bij heldere hemel Anne?!

Ergens wel natuurlijk want we waren op papier favoriet in de wedstrijd tegen Scyedam uit Schiedam. De verslagenheid is groot maar ik kan niet anders zeggen dan dat we volkomen verdiend verloren hebben. Op waarde geklopt tegen een verrassend sterk team, zoals ik het gisteren al verwoordde. Scyedam had twee jonge getalenteerde spelers die zowel Colin als Jan wisten te verslaan.

Het is nog maar kort dag sinds de nederlaag en degradatie dus ik moet het ook nog even laten bezinken. Arnoud verloor zijn partij tegen Nermin Smajic met 3-1 hoewel hij verrekte dichtbij een overwinning was. Hij speelde een goede wedstrijd maar had wat kleine storende foutjes in zijn spel. En dus lag wederom direct de druk weer op Colin die tegen de jonge Ferreira moest. Colin kwam met 2-1 voor maar zijn jonge tegenstander wist van geen wijken en trok uiteindelijk de tweede partij naar zich toe.

En toen moest er dus nog drie keer gewonnen worden. Jan begon goed aan zijn partij tegen Thomas Baart en kwam met 2-1 voor. Maar ook deze youngster toonde veerkracht en liet zien over een prima herstelvermogen en tactisch inzicht te beschikken. Normaal ben ik natuurlijk heel blij wanneer nieuw talent zich aandient in onze sport die het in alle opzichten moeilijk heeft maar in dit geval was het natuurlijk zuur. En dus ging ook deze partij in vijf games verloren waardoor er een voor ons desastreuze 3-0 nederlaag op het bord stond.

En dus is degradatie een feit. Je kunt er van alles over zeggen en schrijven maar in deze samenstelling waren we gewoon net niet goed genoeg voor de eredivisie….. Daarbij was Scyedam ook gewoon een sterke ploeg die met 8-2 en 7-3 van de kampioen in de eerste divisie had gewonnen. Die op zijn beurt weer geluk had dat bepaalde tegenstanders niet in hun sterkste opstelling verschenen of zelfs maar met twee spelers kwamen opdagen. En dat is weer het nadeel van de huidige competitieopzet waar we het al eerder over gehad hebben.

Hoe nu verder?

Dat is de hamvraag voor de komende weken. Er zijn verschillende scenario’s denkbaar. Maar op korte termijn zal ik eerst met de spelers, sponsor en technische staf om tafel moeten. Ook zal ik voor mijzelf moeten bepalen hoe we verder gaan en wat mijn rol hierin wordt. Heel lastig en vervelend natuurlijk maar uiteindelijk gaat het leven ook nu gewoon door. Zelf ben ik in mijn actieve jaren op het hoogste niveau ook wel enige keren gedegradeerd.

Maar op korte termijn moeten er wel knopen doorgehakt worden.

Tussen nu en twee weken moeten we aangeven hoe we verder gaan. Waarbij het maar de vraag is of de eerste divisie wel wat voor ons is. Daarbij is het gezien de huidige competitieopzet gewoon shit dat je nu voor minimaal een jaar van eredivisie tafeltennis verstoken bent. Onze degradatie kwam trouwens voor iedereen in tafeltennisland als een verrassing.

Misschien zal er hier en daar wel wat besmuikt gelachen zijn dat die af en toe prikkelende en zuigende Vlieg nu met degradatie geconfronteerd wordt. Maar dit is zeker ook voor tafeltennis minded Nederland geen leuke ontwikkeling omdat we qua toeschouwers en sponsoring zo goed op weg waren. Maar we blijven bij onze filosofie dat we niet zoals Enjoy en DTK een team willen kopen. We willen met Noordelijke spelers én talenten blijven werken en langzaam maar zeker onze plaats in de top van de eredivisie veroveren.

Ik wens jullie sterkte de komende weken Anne!

Ja, het is gewoon shit en een dikke streep door de rekening. Deze week volgen er dus de nodige gesprekken, volgende week weet ik meer. Dan praten we verder…..