Anne, ik heb het vermoeden dat je met verrassende berichten komt?

Zal ik het eens heel kort brengen? Kort samengevat komt het er op neer dat het tweede het eerste wordt! We nemen dus afscheid van Colin en Arnoud en Jan beraadt zich nog op zijn toekomst. Zaterdag 27 mei was D-day dag voor ons. Voor mij sowieso een drukke dag want ik mocht Pim van Schaik en Shuo Han Men coachen van 11.00 tot 19.30 uur tijdens de nationale jeugdmeerkampen in Panningen. Tussendoor moest er dus ook nog het nodige geregeld worden. Want hoewel de competitie in december en januari drie maanden stil ligt en nu ook weer een maand of 3,5, moet een gedegradeerd team zoals wij binnen anderhalve week aangeven hoe we het volgend seizoen verder gaan. Hoe ik daarover denk, kun je wel raden…..

Wat is er zaterdag wel niet gebeurd?

Dat zal ik je proberen te schetsen. De zaak kwam door Arnoud in een stroomversnellingsproces. Hij had aangegeven dat hij graag in dezelfde samenstelling nog een jaar bij ons door zou willen gaan in de eerste divisie. Daarbij gaf hij aan dat hij voor zichzelf nog de nodige verbeterpunten zag waaraan gewerkt kon worden. Maar hij was inmiddels ook al door andere teams benaderd en één van die gegadigden wilde graag dezelfde dag een antwoord hebben……

En daarbij kwam toch de druk weer bij Colin te liggen, zoals de laatste weken steeds het geval was. Maar van hem hadden we nog (te) weinig tot niets vernomen. Ook van hem hadden we een analyse verwacht met enige zelfkritiek, maar itt tot Jan en Arnoud kwam dat maar niet. Hij gaf in de loop van de dag te kennen dat hij eventueel bij een ander eredivisieteam aan de slag kon maar zou daar pas maandag of dinsdag uitsluitsel over kunnen geven, omdat een bestuurslid tot maandag op vakantie was……

Hier konden wij niet mee leven. Want hierbij gaf hij eigenlijk al te kennen dat wij tweede keus waren en daarbij moesten er op deze dag knopen doorgehakt worden. En daarmee zaten we in een impasse. Colin wilde wachten tot dinsdag, Arnoud moest zaterdag uitsluitsel geven en ook wij wilden zo snel mogelijk knopen doorhakken.

Dit gaf Arnoud de kans om zich te melden bij eerste divisieclub SKF in Veenendaal waardoor hij een stuk minder hoeft te reizen. Jan Tammenga toonde zich erg teleurgesteld over alle ontwikkelingen. Er is de afgelopen jaren keihard gewerkt en toch heel wat moois opgebouwd en nu valt het team uiteen. Hij heeft te kennen gegeven zich te beraden op de toekomst hoewel hij zich in eerste instantie wel beschikbaar stelt voor het eerste team…..

En hoe ziet het eerste team er nu uit voor het volgend seizoen?

We gaan met een ander budget (Uiteraard was ook hoofdsponsor Harry Vaatstra van Klimaatgroep Holland bijzonder teleurgesteld over het afgelopen seizoen en het niet doorgaan in dezelfde samenstelling) verder met Pim van Schaik, Shuo Han Men, Thomas Kuijer, Peter Verwey en Jan Tammenga waarbij laatstgenoemde het seizoen eerst wil laten bezinken totdat de grootste teleurstellingen zijn weggeëbd en hij zich een beeld kan vormen van de nieuwe ontwikkelingen. Met beide youngsters Pim en Shuo Han wil ik graag intensief aan de slag. Ook in Papendal waait een nieuwe wind dankzij de aanstelling van Paul Haldan en een nieuwe coach voor Shuo Han. Met beide wil ik in gesprek om te kijken of ik zelf ook een steentje aan haar ontwikkeling kan bijdragen.

Ook met Peter wil ik intensief aan de slag om hem klaar te stomen voor de eerste divisie. Thomas is nog een lastig verhaal want hij kampt met de naweeën van een zware val waardoor hij een beperking heeft aan zijn pols. Dit is geen team waarmee we direct al mee kunnen doen om het kampioenschap. Wel wil ik mijn stinkende best doen om in elk geval flinke sprongen te maken!

Teleurgesteld?

Je zult het geloven of niet maar ergens heb ik nog nooit zoveel zin gehad om aan een nieuw seizoen te beginnen. Pim heeft op de NJM (Top 12)  afgelopen weekend regelmatig 1e Divisie niveau laten zien, Shuo Han werd met overmacht kampioen en kan in deze herencompetitie wellicht grote stappen maken en Peter won afgelopen seizoen bijna al zijn wedstrijden in de tweede klasse.

Natuurlijk zijn er de afgelopen weken intensieve gesprekken gevoerd met alle betrokkenen waarbij ook de vraag naar voren kwam of ik het beter had moeten managen. Ik denk dat ik dit seizoen alles gedaan heb wat in mijn macht lag om tot succes te komen maar ik ben Gekke Henkie niet! Het is tegenwoordig heel moeilijk om in onze sport door te breken en het vol te houden, maar we gaan het nu met een aantal jongeren toch echt wel doen! We zullen zien…….