We gaan positief het seizoen uit Anne?

Dat lijkt mij een goed plan! Want er valt op zich best goed nieuws te vertellen. Zo wordt Lex Bruijn coach van ons gemengde damesteam waarbij gemengd natuurlijk slaat op het samenwerkingsverband dat we met Emmen hebben. Lex was coach van het damesteam in Hilversum maar deze is helaas ter ziele gegaan. Hij is met zijn ervaring, rust en ideeën een grote versterking van ons begeleidingsteam.

Want we zijn niet voor niets voornemens om dit damesteam klaar te stomen voor de Eredivisie en daar kunnen we Bruijn heel goed bij gebruiken. De youngsters Janine Grootjans en Fleur Hoogeveen kunnen zich nu rustig door ontwikkelen. Zij worden aangevuld met Yvette Gombert en Tessa Mennen. Talent genoeg dus.

Sowieso ben ik achter de schermen druk in de weer om onze Noordelijke talenten gezamenlijk te laten trainen. Hierdoor neemt de kwaliteit en intensiteit van de trainingen toe. Er moet echter nog een financiële onderbouwing komen vanuit de afdelingen. Ook vanuit de sponsorhoek is er goed nieuws te melden want waarschijnlijk gaat lokale ondernemer Klaas Oomkens iets doen met onze kledinglijn.

Ook Pim van Schaik deed je hartje sneller kloppen?

Hij heeft mij tijdens de International Youth Cup in het Belgische Hasselt enorm verrast inderdaad. De Youth Cup is een sterk bezet toernooi met deelnemers vanuit heel Europa. Vanuit het betrekkelijke niets wist hij zich bij de beste vier tafeltennissers te slaan. Vooral de winstpartij tegen een sterke Chinees maakte zeer veel indruk. Uiteindelijk wist Pim 17 van zijn 21 partijen tijdens deze drie dagen durende toernooi te winnen.

Wat dat betreft heeft hij dit seizoen een prachtige ontwikkeling doorgemaakt. Hopelijk kunnen we dit volgend seizoen doortrekken. Pim is iemand die zich heel goed laat coachen en openstaat voor kritiek. En daarbij is zelfkritiek hem ook niet vreemd. In de trainingen kon je al zien dat hij er aan zat te komen.

De kruitdampen zijn langzaam opgetrokken, hoe kijk je terug op dit seizoen?

Het is gewoon erg shit dat we de Eredivisieplek hebben verloren, ook omdat we veel zaken goed geregeld hadden. Ik heb wel de conclusie getrokken dat er weer iets geleerd moest worden! Soms denk je wel eens dat je alles al wel hebt meegemaakt wanneer je de zestig gepasseerd bent, maar dat blijkt een misvatting.

Het vrijblijvende karakter van alle trainingsinspanningen is voorbij. Daarom ga ik ook bezig met persoonlijke documenten voor de spelers. Daarin worden in het begin van het seizoen de doelstellingen en noodzakelijke processen geformuleerd die gezamenlijk met de spelers (en ouders) worden opgesteld. In dit document kunnen ook de vorderingen en overige aandachtspunten worden opgetekend.

Zoals eerder vermeld, barst ik van de energie, we gaan vol goede moed het nieuwe seizoen tegemoet. Binnenkort moet ik met Harry om de tafel over de financiële invulling van dit plan. Ook hij was niet blij met de gang van zaken, ook niet met het gebeuren na de competitie…..

Dan volgt even een periode van vier, vijf weken waarbij het tafeltennis op een heel laag pitje staat. Vervolgens knallen we er begin augustus met de trainingen weer vol in. Ook volgend seizoen gaan we proberen om het eerste elftal weer tot het visitekaartje van de club te maken. Ik heb er zin in…..