Daar gaan we weer Anne?

Ja, we mogen eindelijk weer! Het is inderdaad al twee maanden geleden dat we voor het laatst contact hadden. Eens kijken of we de wrange smaak van het vorige seizoen weg kunnen spoelen. Een niveautje lager inderdaad maar ik heb er weer zin in! Mijn sportieve ambities zijn wat dat betreft groter dan ooit ondanks het feit dat ik er vorige week weer een jaartje bijgekregen heb! Die ambities gelden niet alleen voor de heren maar zeker ook voor de dames waarmee ik op termijn graag richting de eredivisie wil!

Vertel eens wat over de Eerste Divisie…

Dat is inderdaad het niveau waarmee we met de Klimaatgroep°Stars zijn aanbeland na de degradatie van het vorige seizoen. En het zal nog een hele strijd worden om daar weer uit te komen. We spelen in een competitie van 6 ploegen waardoor we sowieso tien wedstrijden spelen. Ik schat ons in op een plaats in het rechterrijtje. En daar er twee ploegen degraderen zal het nog een hele strijd worden om degradatie te ontlopen. Wel spelen we per wedstrijd tien partijen waardoor alle spelers drie keer aan de bak moeten. Daarbij staat de dubbel ook weer op het programma!

Met welke matadoren ga je de arena in?

Dat zal ik je eens haarfijn vertellen. Allereerst ben ik hartstikke blij dat Jan Tammenga aangegeven heeft om nog een jaartje door te gaan. Hij was na afloop van het vorige seizoen heel teleurgesteld over de gang van zaken. Jan had zijn ziel en zaligheid toch gestopt in het overbrengen van zijn ervaring aan onze jonge honden. Maar helaas zonder het gewenste effect. Hij is met zijn routine en ervaring nog steeds ontzettend belangrijk en is onlangs weer begonnen met trainen. Wedstrijdfit is hij dan ook nog niet, hij wil eerst even rustig kijken hoe deze nieuwe samenstelling zich ontwikkeld.

Peter Verweij is dus onze kopman. Deze 41-jarige routinier is nog steeds bloedfanatiek en brengt de nodige eredivisie-ervaring (opgedaan bij Ankerstars en in Klazienaveen) met zich mee. Shuo Han Men is met haar 17 levensjaren de beste jeugdspeelster van Nederland en heeft alles gewonnen wat er te winnen valt. Daarbij is ze ook Europees actief. Ik zie haar zaterdag voor het eerst want na een bezoek aan haar geboorteland China volgde direct een trainingskamp in Spanje.

Pim van Schaik is onze youngster maar met zijn zestien jaar toch zeer talentvol en hij is de laatste maanden met sprongen vooruitgegaan. Ik ben dan ook erg benieuwd naar zijn plafond en hoe hij zich staande weet te houden in de 1e divisie. Thomas Kuijer kan helaas nog steeds niet voluit gaan door een flinke schouderblessure die hij vorig jaar heeft opgelopen. Wel zal hij samen met Peter de dubbels gaan spelen. Peter, Shuo Han Men en Pim staan zaterdag a.s. in ‘de basis’. En dit geheel staat uiteraard weer onder de bezielende begeleiding van coach Gert Stulp.

Tegen wie wordt het bal geopend?

We beginnen zaterdag in onze oude vertrouwde sporthal aan de Coendersweg om 16.00 uur tegen Bit.nl uit Ede. Daar speelt Robert Jan van der Heide in, hem heb ik vroeger weleens begeleid tijdens het jeugd NK. Hij is een top 1e divisie speler en zijn twee kompanen zijn ook niet de zwaksten. Toch gaan we er vol voor! Ik heb met Harry Vaatstra van onze hoofdsponsor Klimaatgroep Holland lange gesprekken gevoerd over het afgelopen seizoen. Ook bij hem was de teleurstelling groot maar ik vind het klasse dat hij toch doorgegaan is als hoofdsponsor.

Wel zijn we er beiden van doordrongen dat er wat veranderen moet. Er moet weer wat te beleven zijn in de sporthal en hangende kopjes worden niet meer getolereerd. Daarbij is het vrijblijvende er wel van af. Er zijn afspraken gemaakt met spelers en veel zaken worden vastgelegd in een document. Daarbij zijn ook de doelstellingen voor dit seizoen geformuleerd en de prestaties worden regelmatig geanalyseerd. En met Bennie Douwes hebben we iemand bij de staf gehaald die zich net als Foppe de Haan en Louis van Gaal heel erg verdiept heeft in de aanpak en benadering van mensen. Aan zijn adviezen, ook op psychologisch gebied, kunnen wij nog veel hebben!

Heb je er zin in?

Zeker, zoals eerder al aangegeven. Ik hoop dat het publiek ons niet in de steek laat en ons blijft steunen. En blijf deze rubriek vooral lezen want ook dit jaar sta ik waarschijnlijk wel weer garant voor enige pittige uitspraken. De mensen kunnen hun borstjes dus weer natmaken…. Graag tot ziens! Middelstum en tafeltennisminnend Nederland zijn nog lang niet van ons af….