Deze week nog leuke dingen gedaan Anne?

Ja man, ik ben nog even met de donateurskaarten bij de deuren langs geweest. Leuk om even weer met de mensen te praten en dat geeft mij ook direct de gelegenheid om ze uit te nodigen een keer langs te komen. Binnenkort gaan we bezig met een actie om nog meer donateurs te werven. Man, voor €5,- ben je al donateur en dan krijg je ook nog elke wedstrijd een gratis kopje koffie, wat wil je nog meer? De inwoners van Middelstum moeten weer in beweging komen en genieten van echte topsport in onze zaal aan de Coendersweg!

Zaterdag wacht een echte testcase toch?

Jazeker, dan komt viervoudig landskampioen en koploper Enjoy en Deploy langs die hun eerste twee wedstrijden ruim wisten te winnen. Het is een team die een grote sponsor achter zich heeft staan en dus met de grootste begroting van Nederland kan werken. Het zou mooi zijn wanneer meer teams er in slagen om op die manier geld te genereren want dan krijg je meer strijd op het hoogste niveau. Wij proberen hier in elk geval flink aan mee te doen.

De tegenstander heeft overigens de beschikking over een prachtige sporthal. Een miljoeneninvestering waarin ook de hoofdsponsor zijn steentje heeft bijgedragen. En dan is het doodzonde dat ze maar vier toeschouwers op de tribune hebben zitten…. Dat moet anders hoor.

Ben je al uit over de opstelling?

Nog niet helemaal want onze Poolse vriend Kamil kampt met griepverschijnselen dus het is even de vraag of en hoe hij hier in Nederland aankomt. Maar we hebben natuurlijk altijd nog Jan Tammenga achter de hand. Als hij zijn trainingsweek goed doorkomt dan opteer ik voor hem een basisplek. Verder ben ik de afgelopen weken lekker aan de slag geweest met Arnoud Meijer. Toch een speler met een afwijkend type spel. Daar moet meer uit te halen zijn!

En dan heb je Colin nog natuurlijk, toch de huidige nummer 14 van Nederland. Zijn eerste twee wedstrijden wist hij eenvoudig te winnen, ik ben benieuwd hoe hij zich in de deze wedstrijd houdt. Met hem hebben we wel een speler in huis gehaald hoor. Ik heb eigenlijk nog nooit met iemand die zo’n hoog niveau heeft, getraind. Maar dat mag je niet opschrijven hoor, hij moet niet naast zijn schoenen gaan lopen. Alleen sloeg hij mij deze week een bal keihard net onder het oog. Ik durf te wedden dat wanneer die bal iets hoger was geweest dat hij mij dan het ziekenhuis in had geslagen. Dat moet hij dus niet weer doen…..

Nog een boodschap voor het publiek?

Haha, ik begrijp dat je een reprimande hebt gehad? Daar wil ik natuurlijk wel iets over kwijt. Want uiteraard hopen we op een volle bak zaterdag. Het zou mooi zijn wanneer we tijdens deze topwedstrijd voor het eerst dit seizoen meer dan honderd toeschouwers mogen begroeten. Lekker aanmoedigen wordt zeer gewaardeerd. En dan moet je oppassen dat dit niet doorslaat in een soort van meligheid. Want uiteraard wordt er wel topsport bedreven. Hoewel ik mij voor kan stellen dat wanneer je uit de voetbalkantine komt dat de stemming er doorgaans goed inzit. De resultaten bij de VV zijn momenteel goed toch?

Ik weet nog wel dat ik vroeger voor onze wedstrijden even bij de VV langs ging. Ik riep dan ook van alles langs de lijn. Soms kreeg ik dan wel eens te horen: “Nou, nou, meneer Vlieg, een onsje minder kan ook wel!” Maar wees welkom hoor. Een grappige opmerking of aanmoediging wordt zeker gewaardeerd maar het moet niet doorslaan natuurlijk.

Wil je verder nog iets kwijt?

Ik kan het niet laten te benadrukken dat we zaterdag tegen een prachtige tegenstander spelen. We moeten gaan voor een volle bak. Want echt, als het op termijn niet lukt om de zaal vol te spelen dan stop ik er mee hoor. We steken er met zijn allen zoveel energie in.

Tijdens de vorige thuiswedstrijd waren er rally’s bij waarin je zag dat het publiek met volle teugen genoot. Dat willen we met zijn allen graag zien en bewerkstelligen. De landelijke top moet weer door ons gekieteld worden en daarbij is de publieke steun hard nodig!