Een 6-4 overwinning, dat is een mooie overwinning zeg!

Dat geeft de burger inderdaad weer een beetje moed. Hartstikke mooi dat we na een titanenstrijd van 5,5 uur waarin we ook achter hebben gestaan uiteindelijk aan het langste eind trokken. Toegegeven, Bit.nl was door het ontbreken van Robert Jan van der Heide zeker niet de toptegenstander uit deze 1e divisie maar dat maakt deze overwinning niet minder zoet….

Shuo Han Men was sensationeel…..

Dat is jou ook opgevallen? Die anderhalve maand in China hebben haar goed gedaan. Wat een verademing!! Zeer geconcentreerd, zeer gevarieerd en met drukvol en direct spel was ze indrukwekkend! Ik hoop toch zo dat ze in mei de Nederlandse status binnensleept want ik denk dat ze (op termijn) een verrijking van het Nederlandse damesteam kan worden. Het team inderdaad dat het op de Europese kampioenschappen vorige week tot de halve finales schopte waarin het uiteindelijk nipt van Duitsland verloor….

Daarnaast toonde ze ook nog eens een ongekende veerkracht in haar partij tegen de taaie verdediger van Bit.nl. Ze stond met 2-0 in punten achter en in de 3e game ook nog eens met 9-6 maar ze weigerde op te geven. Uiteindelijk sleepte ze drie punten voor ons uit het vuur en dit huzarenstukje herhaalde ze zondag nogmaals in het damesteam waarin ze speelt….

Ik hoop dat ze ook in Papendal de kans krijgt om scherp te trainen. Ik denk dat ik daar binnenkort eens heen ga om te kijken hoe het allemaal in zijn werk gaat en misschien krijg ik dan nog even de gelegenheid om met haar trainer van gedachten te wisselen. Want doordat ze daar doordeweeks is, kan ik haar geen training geven. Gert ziet haar wat dat betreft vaker want die gaat ook wel mee naar andere wedstrijden. Ze pikt aanwijzingen snel op en weet deze direct in haar spel door te vertalen.

Maar ze kan het uiteraard niet alleen…..

Nee, ook van Pim van Schaik hebben we genoten. Hij rolde hun zwakste tegenstander met 3-0 op en pakte daarmee een belangrijk punt. In een andere partij was hij iets te druistig en trapte hij in wat valletjes die de tegenstander voor hem uitzette. Maar wat wil je ook, wanneer je zestien bent. Hij traint momenteel vier a vijf keer in de week, meer zit er niet in. Zijn vader maakt wat dat betreft de nodige kilometers want hij is in acht dagen vier keer op en neer gereden van Emmen hierheen.

Ter vergelijking, Shuo Han Men traint drie keer zo veel! Wat zou het mooi zijn wanneer Pim in de zomer van 2018 met Shuo Han mee kan voor een trainingssessie in China. Daar proberen we inderdaad geld voor vrij te maken….

Peter had helaas een offday, hij wist maar één enkelpartij te winnen. Wel pakte hij samen met Thomas Kuijer de dubbel. Peter heeft altijd een geweldige trainingsintensiteit maar dat vertaalde zich helaas niet door in deze partij. Komt wel weer goed, ik heb hem als advies meegegeven om in alle omstandigheden technisch te blijven spelen want daar ligt zijn kracht……

Zaterdag wacht een mooie tegenstander

Zekers, want dan wacht De Veluwe uit Apeldoorn op onze Stars. Het team inderdaad van Paul Haldan en Ron en Jaap van Spanje. Tegenstanders die iets jonger zijn dan ik maar o zo geslepen en topfit. Paul Haldan is een begrip in het Nederlandse tafeltennis en haalde ooit bij de Olympische Spelen in Barcelona de laatste 16 door onder andere de Zweedse legende Appelgren te verslaan. Ik ben benieuwd wat ons team hiertegenover kan zetten.

Wil je verder nog wat kwijt Anne?

We zijn er nog niet, in deze najaarscompetitie degraderen dus twee teams naar de 2e divisie. De nummer 4 komt in de ‘degradatie’ 1e divisie terecht. Het is dus zaak om ons in het linkerrijtje te knokken. Ik hoop dat Jan door de inspanningen van ons team ook weer het goede gevoel terugvindt en zich op korte termijn bij ons aan wil sluiten. Dat zou ons nog sterker maken. Ik heb hier goede hoop op, ondanks dat zijn gemoed door alle perikelen van het vorige seizoen een knauw heeft opgelopen. Ons meidenteam gaf zaterdag jl. met een 10-0 overwinning in de 2e divisie het goede voorbeeld. Het was een mooie dag dus voor tafeltennis minnend Middelstum…..