Hoe ging het op de Veluwe Anne?

Het werd op de Veluwe tegen De Veluwe in Apeldoorn al met al een verdienstelijk 5-5 gelijkspel. Iets waar ik van tevoren voor getekend had. Te meer omdat Shuo Han Men eredivisieverplichtingen bij de dames had in Den Helder. Waar ze overigens maar één wedstrijd speelde en ook nog eens verloor omdat de tegenstander met slechts twee speelsters op kwam dagen. Onvoorstelbaar natuurlijk op eredivisieniveau. Dan had ze inderdaad beter met ons mee kunnen doen.

Nu was Pim van Schaik de grote man, hij was grandioos! En speelde misschien wel zijn beste wedstrijden uit zijn nog prille carrière. Pim veegde Ron van Spanje in drie games helemaal van tafel. Ron begon overigens weer veelvuldig te zuigen maar daar trok Pim zich niets van aan. Hij was dan ook tevoren hiervoor gewaarschuwd. Ooit verspeelde ikzelf mijn enige kans op de Nederlandse titel tegen Henk van Spanje. Ik stond met 2-0 in games voor en had ook in de 3e game een 3-1 voorsprong genomen. Toen begon de tegenstander en het publiek zich te roeren met termen als ‘gespierde spijker, ga maar mooi weer achter een lantaarnpaal staan o.i.d.’. ‘Niet op reageren’, zei broer Jan nog. Eigenwijs als ik was, moest ik hier weer eens tegenin gaan waarna ik prompt geen bal meer raakte en alsnog verloor….

Maar hier had Pim geen last van dus. Hij is sowieso iemand die goed luistert en de tips direct door vertaalt in zijn spel. Ook tegenstander Paul Haldan was onder de indruk en voorzag zijn jonge tegenstander zelfs nog van handige tips na afloop van de wedstrijd. Ook Thomas Kuijer, invaller voor Shuo Han, deed het met een overwinning en winst in de dubbel prima. Hij won met 3-0 van een tegenstander waar hij twee jaar geleden nog met 3-0 van verloor. Peter Verweij bleef wederom iets achter met, naast de dubbel, slechts één moeizame overwinning. Maar hij speelde al wel beter als vorige week. Ik denk inmiddels te weten waar de zere plek ligt en daar gaan we de komende tijd maar even flink op trainen.

Tevreden met 11 punten uit 2 wedstrijden?

Zekers, dat gaat boven verwachting. We staan nu zelfs bij de eerste drie maar zaterdag wacht ons een zware pot. Dan moeten we uit tegen SKF uit Veenendaal. De soevereine koploper die inmiddels al twee keer dik gewonnen heeft en met Avanti uit Hazerswoude de grootste kanshebber is op de titel.

Ook in deze partij kan Shuo Han niet meedoen (Europese verplichtingen) dus we gaan met dezelfde formatie de zaal in als de vorige week. Het zal er ongetwijfeld lawaaierig aan toe gaan want SKF beschikt over een open zaal en een open kantine en het wordt er altijd in de loop van een wedstrijd steeds rumoeriger. Arnoud Meijer speelt overigens bij SKF, hij was vorig seizoen nog onderdeel van de Klimaatgroep°Stars. Ik teken voor een nipt verlies, 7-3 of 6-4, maar laat mij natuurlijk graag verrassen!

Maar mooie ontwikkelingen dus bij de youngsters?

Dat is absoluut waar en dat laten ze ook op de trainingen zien. Niet alleen Pim en Thomas maar ook de jonge meiden van het eerste damesteam die zaterdag weer met 10-0 wisten te winnen. Ook op de trainingen gaat de beuk erin. Iets wat ook voor mijzelf geldt. Ik steek momenteel de nodige extra uren in de club. Niet alleen omdat ik mij dit kan permitteren maar bovenal omdat ik het leuk vind. Ergens wil ik er nog wel een paar jaartjes flink tegenaan om nog één keer een huzarenstukje te kunnen realiseren….

Verder nog ontwikkelingen?

Ik moet toegeven dat er ook op bestuurlijk niveau enige positieve veranderingen hebben plaatsgevonden. Zo is Paul Haldan technisch directeur geworden van de NTTB. En ik het hoofdbestuur is een bestuurslid gekomen die ik hoog heb zetten. Anton Pleijsier neemt Shuo Han tegenwoordig onder handen in Papendal en besteedt daarbij veel aandacht aan de service en de verwerking van de eerste bal. Of te wel, de belangrijkste ballen in een partij. Begin oktober hoop ik met hem in Papendal eens van gedachten te kunnen wisselen.

Zaterdag 7 oktober spelen we overigens weer thuis tegen Vriendenschaar uit Gouda om 16.00 uur. Een ideaal moment voor Middelstum en omstreken om eens te kijken hoe we het doen in onze nieuwe samenstelling. Er gebeuren weer mooie dingen in onze sporthal aan de Coendersweg in Middelstum….