Tevreden over de Masterresultaten Anne?

Hierover heb ik gemengde gevoelens Bert. De Masters zijn overigens na de Nederlandse Kampioenschappen het belangrijkste tafeltennistoernooi van Nederland. Twee van onze eerste team spelers deden hieraan mee: Pim van Schaik en Shuo Han Men. Pim begon zeer goed, stelde daarna teleur om vervolgens weer te winnen. Wisselvallig dus en nog niet stabiel genoeg om echt potten te kunnen breken. Een zevende plaats was zijn deel en dat lijkt mij ook wel een terechte positie. Hij komt overigens vanmiddag naar Franeker voor twee trainingssessies van in totaal drie uur. Dan zal deze wisselvalligheid ongetwijfeld besproken worden.

Shuo Han heeft weer stappen gezet. Ze won met overmacht, voor de 4e keer op rij, de jeugdmasters en was hierdoor ook geplaatst voor het hoofdtoernooi. Ook daar presteerde ze heel goed. Zo won ze afgetekend van haar ploeggenoot Ana Gogorita en dat had ze van te voren niet verwacht. Hierdoor drong ze door tot de halve finales waarin ze het op moest nemen tegen Li Jie.

Li Jie is de nummer 1 van Nederland en staat internationaal ook heel hoog genoteerd. Coach Gert Stulp had haar opgedragen om direct acties te maken en dus geen passieve houding aan te nemen. Tot haar eigen verrassing kwam ze hierdoor met 8-2 voor te staan. Toen Li Jie vervolgens een tandje bijschakelde was het wel snel afgelopen waardoor ze toch nog met 4-0 verloor. Maar al met al wist ze mooi 10 van haar 11 Masterpartijen te winnen!

Zaterdag wacht de nummer 2 van de ranglijst?

Dat klopt ja, zaterdag moeten we om 16.00 uur thuis tegen Avanti uit Hazerswoude. Een moeilijke maar zeer interessante wedstrijd. Avanti versloeg ons twee jaar geleden al bijna toen we voor eredivisielijfsbehoud speelden. Met Stefan Greub en oud-Harkstede speler Frank Hollak beschikt het team over twee ervaren spelers terwijl ze met Grossen ook nog over een groot voormalig Nederlands toptalent beschikken. Het is voor ons zaak om de mouwen op te stropen en vol passie en strijdlust te spelen.

Wat ik zeker niet wil zien is dat we tegen onszelf aan het spelen zijn. Want wij kunnen elk punt gebruiken. Momenteel nemen we met Vriendenschaar en De Veluwe de 3e plaats in dus elk punt is belangrijk. De thuiswedstrijd tegen Avanti is de laatste in de eerste reeks, daarna volgen vijf week achter elkaar de returns.

Heb je nog iets van de laatste thuiswedstrijd meegekregen?

Nee, door privéomstandigheden weet ik alleen de einduitslag: 5-5 tegen Vriendenschaar uit Gouda. In deze partij lagen zeker winstkansen want Vriendenschaar speelde met een invaller. Helaas pakte juist hij het laatste punt in de wedstrijd. Ik weet dat Shuo Han twee keer won, Peter en Pim elk één keer wisten te winnen en dat ook de dubbel onze kant op viel. Jammer eigenlijk, dit gelijkspel, want bij een overwinning hadden we nu mooi alleen op de 3e plaats gestaan.

Wil je verder nog iets kwijt Anne?

Uiteraard wil ik iedereen weer uitnodigen om zaterdag langs te komen. Volgens mij is Shuo Han er ook weer bij, eens kijken of ze haar goede Mastersvorm bij ons door kan zetten. En verder heb ik binnenkort misschien wel een primeurtje voor jou waarbij het tafeltennis in Groningen wel bij kan varen. Maar daarover dus binnenkort meer. Eerst focussen we ons op zaterdag!