Avanti was een maatje te groot Anne?

Zeg maar gerust meerdere maatjes te groot hoor. Wel een leuk en gezellig team inderdaad, met twee van de drie spelers heb ik nog actief getraind. Volgens mij staan ze door deze overwinning zelfs bovenaan terwijl wij nu de 5e plek innemen. Zelf heb ik overigens alleen de eerste 4 a 5 potjes gezien. Daarna mocht ik naar het feest wat gehouden werd ter ere van het 12,5 jarig bestaan van onze hoofdsponsor Klimaatgroep Holland. Een heel gezellige avond trouwens, maar dit terzijde.

Met 9-1 verliezen zijn duidelijke cijfers inderdaad?

Tja, in deze samenstelling schieten we duidelijk tekort. We hadden de pech dat Shuo Han er niet bij was. Zij moest Europese wedstrijden spelen in Roemenië. Haar ploeg won daar ook nog eens dus aan die Europese verplichtingen is nog geen einde gekomen. Ze wordt dan ook steeds beter. Er is nog meer positief nieuws omtrent haar want haar moeder en haar jongere broer mogen sowieso nog twee jaar in Nederland blijven. Dat is voor haar stabiliteit natuurlijk geweldig.

Alleen Peter Verweij wist zijn partij tegen Steffen Greup te winnen. Het gaat de laatste tijd beter met zijn spel maar het moet eigenlijk nog beter worden. Pim kwam helaas nog te kort tegen Steffen. Een tegenstander met een sterke opslag die veel topspin in zijn slagen verwerkt. Maar wat wil je ook wanneer je als youngster na een half jaar derde en tweede divisie nu ineens eerste divisie moet spelen.

Sowieso mis ik bij het team de absolute wil om te winnen. Op de trainingsintensiteit valt echter helemaal niets aan te merken, er worden genoeg uren gemaakt. Maar qua uitstraling en onverschrokkenheid mag het allemaal wel wat beter. Knok en vecht ervoor en speel niet tegen jezelf maar tegen de tegenstander.

Jan Tammenga is zelfs op zijn 47e nog iemand die dit allemaal beheerst. In deze wedstrijden wordt hij node gemist. Helaas is Jan nog niet zo ver dat hij weer mee wil doen. Voor ons zeker een gevoelige aderlating. Je merkt het ook aan de publieke belangstelling. Ook zaterdag was het weer (te) rustig in de zaal. Er gebeurt momenteel ook niet zoveel positiefs waarvoor mensen naar onze sporthal komen.

Zaterdag nieuwe kansen?

Zaterdag wacht ons inderdaad een nieuwe wedstrijd. We moeten uit tegen Bit.nl in Ede. Thuis hebben we hier met 6-4 van gewonnen, onder andere door drie overwinningen van een ontketende Shuo Han. Ik ga er stiekem vanuit dat ze er zaterdag wel bij is, ze wil ook dolgraag voor ons spelen. Het is te hopen dat hun topspeler, Robert Jan van der Heide, er niet bij is. Dat was in de thuiswedstrijd ook niet het geval en dat scheelt een behoorlijke slok op een borrel.

We zullen er alles aan moeten doen om een verdienstelijk resultaat neer te zetten om zo bij de eerste vier te eindigen. Ook de week erop, thuis tegen De Veluwe, is cruciaal. Bit.nl en de Veluwe zijn namelijk de tegenstanders waar we de meeste punten tegen gehaald hebben.

Hoe zit het met het primeurtje?

Ik wil het je echt wel vertellen maar ik word ook nu door de voorzitter weer aan banden gelegd, cq. gemuilkorfd. Maar zodra er nieuws is, krijg jij het te weten hoor. Je hangt er trouwens met jouw bord wel mooi boven het scorebord. Ik had ons wat dat betreft een betere uitslag gegund…..