We beginnen maar met heel positief nieuws toch Anne?

Dat lijkt mij een uitstekend begin. Want in Tilburg werd er zondag een A-Ranglijst toernooi gespeeld waar onze jeugdpupillen uitstekend presteerden. Zo won Liecke Greve het toernooi bij de meisjes pupillen. Samen met Fleur Hoogeveen en Janine Grootjans hebben we bij de meisjes drie groeibriljantjes binnen onze gelederen!

En Pim van Schaik maakte dit weekend toch wel een soort van doorbraak hoor. Wist hij zaterdag al de gebroeders Van Spanje in straight games te pakken, zondag ging hij onverdroten door. Hij won al zijn wedstrijden tot de finale zonder ook maar een game weg te geven. Ook in de finale kwam hij met 1-0 voor te staan tegen Thomas Baart. Thomas was één van de kwelgeesten die ons vorig seizoen deed degraderen en die toen Jan Tammenga wist te verslaan.

Ook in de 2e game was het ongekend spannend. Bij 10-9 achter pakte Pim een service met de hand op omdat hij heilig overtuigd was dat het een netservice was. De scheidsrechters en Thomas gaven echter niet thuis waardoor deze game verloren ging. Uiteindelijk verloor hij de finale met 3-1 maar zijn gehele optreden afgelopen weekend was een groot compliment waard. En die kreeg hij dan ook van Paul Haldan, technisch directeur van NTTB.

Kort samengevat hebben we momenteel dus vijf grote talenten binnen onze vereniging die zich op termijn met de Nederlandse top kunnen meten! Mits ze natuurlijk keihard blijven trainen en niet tegen zichzelf gaan spelen.

De Veluwe was een behoorlijk maatje te groot toch?

Ondanks dat Pim de gebroeders met 2 x 3-0 wist te verslaan, was De Veluwe toch veel te sterk. Dit team beschikt dan ook over enorm veel routine. Paul Haldan bleek onverslaanbaar en wij misten natuurlijk Shuo Han. Peter wist ook nog een partij te winnen maar kampt met een vervelende handblessure waardoor hij zijn opslag niet scherp weg kan zetten. Ik weet met mijn zwabberbackhand, waarbij mijn hersenen verkeerde signalen doorgeven wanneer er een bal op mijn backhand gespeeld wordt, maar al te goed hoe dat voelt. Vergelijk het maar met darteritus waarbij een darter tijdens het gooien zijn pijl niet los kan laten.

Ik heb Peter echter wel wat handreikingen gegeven waarmee hij hopelijk iets kan. Maar al met al kwamen we duidelijk te kort wat resulteerde in een 3-7 nederlaag.

En dus rest het rechterrijtje

Ja, dat klopt. Zaterdag kunnen de mensen ons nog één keer in actie zien dit jaar wanneer de nummer 2 van de ranglijst, SKF uit Veenendaal met Arnoud Meijer in hun gelederen, hij speelde vorig seizoen nog bij ons, in de sporthal aan de Coendersweg langskomt. Daarna spelen we nog uitwedstrijden tegen Vriendenschaar en Avanti Hazerswoude.

Ik ben er inmiddels ook achter wat de posities 4, 5 en 6 voor ons betekenen. Wanneer je vierde wordt, dan kom je met de nummer vier van de eerste divisie B terecht in een klasse met daarbij vier promovendi uit de 2e divisie. Van deze zes ploegen degraderen er maar liefst vier naar de 2e klasse. Wanneer we vijfde of zesde worden dan degraderen we direct naar de tweede klasse.

Dat is misschien nog wel de beste optie ook want dan kun je in de voorjaarsreeks weer voor de eerste divisie gaan. Al met al vind ik het een ruksysteem, maar dat weet je inmiddels al. Ook in de eredivisie moet je twee keer per jaar kunnen promoveren en degraderen. Dit is voor sponsoren veel aantrekkelijker!

Op de achtergrond gloort er hoop….

Jazeker, ik ben en blijf enthousiast en optimistisch! Samen met hoofdsponsor Harry Vaatstra van Klimaatgroep Holland zijn we op de achtergrond al druk aan het broeden op wat moois. We hebben zoveel talent binnen de club, daar moeten we wat mee kunnen doen. Als Jan Tammenga in het voorjaar weer bereid is om ons te helpen door niet alleen mee te trainen, maar ook daadwerkelijk weer achter de tafel te verschijnen, komen we weer ergens. We hebben hem in het voorjaar keihard nodig…..