Nieuwe kleding gekregen Anne?

Jazeker, met dank aan onze sponsoren Klimaatgroep Holland, Timmerfabriek Oomkens, JOOLA en TT Promotions. Vertegenwoordigers van al onze teams waren aanwezig om onze nieuwe kledinglijn te showen daardoor was het ook lekker druk in de zaal. Het ziet er geweldig uit zoals je op de foto kunt zien en we kunnen weer jaren verder op deze manier. En dat is natuurlijk hartstikke goed voor de continuïteit van onze club. Nee, wat onze sponsoren betreft hebben we niets te klagen.

Dat kan helaas niet over de resultaten gezegd worden?

Ja, dat klopt, lekker cynisch bruggetje trouwens. Maar door de 8-2 nederlaag tegen SKF uit Veenendaal zijn we zo goed als zeker gedegradeerd. Er wachten ons nog twee uitwedstrijden in Gouda en Hazerswoude maar er is een Houdini-act in het kwadraat voor nodig om aan rechtstreekse degradatie te ontsnappen. Daarvoor is de achterstand op nummer 4 Vriendenschaar met vijf punten eigenlijk te groot. We spelen zaterdag nog wel tegen ze maar daarna wacht als slotwedstrijd koploper Avanti waar we thuis met 9-1 tegen verloren.

Zo slecht ging het zaterdag niet eens hoor. Arnoud Meijer kwam zowel tegen Pim als Peter met 2-0 achter te staan maar wist uiteindelijk wel al zijn partijen te winnen. Ook tegen Shuo Han inderdaad die zelfs haar moeder als aandachtig toeschouwer op de tribune had zitten. Daardoor vroeg ze nog meer van haarzelf en toen het even niet lukte was ze tijdelijk niet meer te coachen. Dat is niet goed te praten maar ergens tekent het ook haar fanatisme.

Straks is het dus uithuilen en opnieuw beginnen?

Dit is inderdaad een scenario waar we van tevoren geen rekening mee hadden gehouden. De eredivisie is sowieso nog anderhalf jaar ver weg. Maar zoals vorige week al aangegeven zijn we achter de schermen druk bezig om onze groeibriljantjes op een zo goed mogelijke manier klaar te stomen voor de eredivisie. De komende weken moeten we Jan Tammenga nog maar even weer lief aankijken of hij in het voorjaar zijn kwaliteiten in de 2e klasse wil etaleren.

Maar je geeft niet op Anne hé?

Nee man, niets daarvan. We gaan als club zijnde nog één keer flikken, daar ben ik overtuigd van. Maar het is wel een weg vol met obstakels geworden. Ik geef je nog even de quote mee waarmee ik ook mijn persbericht afgesloten heb: “`Veel gifbekertjes, maar drinken we gewoon leeg hoor. Wordt hard gewerkt met jonge talenten met mentaliteit en weerbaarheid, die zijn met een speld te zoeken in de hooiberg, maar hebben we nu in the house!“

In the house dus en daarmee gaan we volop aan de slag. De trainingsintensiteit is goed, daar is helemaal niets mis mee. Het heeft even tijd nodig voordat dit zich in klinkende uitslagen gaat doorvertalen. Wij spreken elkaar over twee weken weer tenzij er in de tussentijd spectaculaire dingen gebeuren…..