Degradatie is een feit Anne?

We hebben inderdaad onze laatste twee competitiewedstrijden verloren. Uit in Gouda tegen naaste concurrent Vriendenschaar werd het 8-2. Toen pakte Pim nog twee mooie overwinningen. Hij bleef echter in de laatste wedstrijd tegen divisiewinnaar Avanti uit Hazerswoude droog staan. Daar pakte Peter ineens twee goede overwinningen tegen spelers met een hoge ranking. Shuo Han voegde hier nog een overwinning aan toe waardoor deze wedstrijd met 7-3 verloren ging. We zijn daardoor 5e geworden in een competitie met zes ploegen waardoor degradatie naar de 2e divisie nu een feit is….

Maar niet te lang getreurd toch….

Nee man, daar is het leven toch veel te mooi voor? Ik heb een dringend beroep gedaan op Jan Tammenga en hij is overstag gegaan. Volgend jaar zal hij tijdens de voorjaarsreeks zo’n 5 a 6 wedstrijden met ons mee gaan doen. Hij heeft zijn teleurstellingen in de voorbijgaande jaren opzij weten te zetten en gaat er gelukkig weer voor. Onze doelstelling is dan ook duidelijk: binnen een half jaar moeten we weer terug zijn in de 1e divisie!

Met Jan, Pim, Shuo Han en Peter binnen onze gelederen moet dit gaan lukken. Peter was vorig jaar bijna ongeslagen in de 2e divisie en onze jonge groeibriljanten pakten in de 1e divisie al de nodige punten. Met Jan zijn extra ervaring er nog bij moet het ons lukken om zo snel mogelijk terug te keren. Eigenlijk is de doelstelling daar dat we in anderhalf jaar door willen stomen naar de eredivisie! Thomas Kuijer gaat overigens zeer waarschijnlijk bij een andere club in de 2e divisie aan de slag.

Verder ga ik Gert ondersteunen in het coachingsproces. We kunnen elkaar dan tijdens uitwedstrijden ook afwisselen mocht dat nodig zijn. We gaan er een mooi half jaar van maken! Ook de komende weken staan we niet stil. Er zijn dan wel geen competitieverplichtingen maar we gaan in de training flink aan de bak!

En er vielen de nodige kampioenschappen te vieren?!

Jazeker, want zowel ons damesteam als Midstars 4, 5 en 7 zijn kampioen geworden! Bij Midstars 4 gebeurde dit zelfs op het aantal gamepunten, zo spannend was het. Ons damesteam bestaat uit jonge groeibriljantjes en is een samenwerkingsverband met Emmen. Eigenlijk geldt hetzelfde voor de Klimaatgroep°Stars want ook onze Pim komt uit Emmen. Ik ga mij er sterk voor maken dat dames en heren 1 gelijktijdig enige thuiswedstrijden afwerken. Daardoor creëer je ook een ambiance die voor onze talenten fijn is om in te spelen.

Het heeft er alle schijn van dat de weg die wij met de Stichting Toptafeltennis Groningen, waarin Harry Vaatstra als hoofdsponsor en ik als uitvoerend bestuurslid, de nodige geld en tijd in investeren zijn vruchten af gaat werpen. We hebben nu vier nationale toptalenten in huis waar we in de toekomst hopelijk heel veel aan kunnen hebben.

Ook dames 1 gaat een belangrijk half jaar tegemoet. Zij moeten zich bij de eerste twee ploegen in de 1e divisie weten te spelen om zich te handhaven. Een moeilijke maar geen onmogelijke opdracht!

Je ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet Anne?

Jonge talenten die ook nog eens karakter hebben, zijn net zo moeilijk te vinden als spelden in de hooiberg. Maar volgens mij is het ons gelukt! Voeg daarbij nog eens de terugkeer van Jan Tammenga, een speler die vorig jaar nog verdienstelijk op eredivisieniveau meedeed, die met al zijn routine en geslepenheid aan ons team wordt toegevoegd. Wie ben ik dan, om te klagen? Zeker wanneer onze hoofdsponsor Klimaatgroep Holland aangegeven heeft met ons door te willen op weg naar de eredivisie!

2017 was wederom een boeiend jaar. Het ging niet helemaal zoals gepland maar ergens hebben wij wel een heel stevige basis gelegd waarop we de komende jaren kunnen voortborduren. En misschien over niet al te lange tijd de mooie vruchten van kunnen plukken. Tot volgend jaar dus!