14 punten uit 2 wedstrijden, dat is een lekker begin Anne?!

Gelukkig wel zeg, we hebben de koppositie direct te pakken. Na de 7-3 uitoverwinning vorige week tegen de Disneyrats uit Hoorn wisten we zaterdag jl. thuis weer met 7-3 te winnen. Nu tegen SVE uit Utrecht. En dat is een lekker begin uiteraard. Maar dat moet ook want we hebben maar één doelstelling: direct weer omhoog naar de 1e divisie!

Met welke spelers zijn deze punten gehaald?

Net als vorige week speelden we met het jeugdige toptalent Pim van Schaik, de weer helemaal opgebloeide Peter Verwey en good old Jan Tammenga. Helaas hebben we nog niet van de kunsten van die andere toptalent, Shuo Han inderdaad, kunnen genieten. Zij had twee keer competitieverplichtingen met de dames van Den Helder. Maar ook in deze samenstelling snelden we twee keer naar een mooie 4-0 voorsprong.

Het is dan jammer dat we zo’n tussenstand niet nog verder uit kunnen bouwen naar een nog ruimere overwinning. Pim speelt hiervoor net iets te onrustig en wisselt prima wedstrijden af met mindere partijen. Daarin kunnen we dus nog stappen maken. Gelukkig is Peter weer helemaal terug met vijf overwinningen in zes partijen. Een handblessure vorig jaar leverde ook nog eens een mentale blokkade op bij het serveren. Maar het heeft er alle schijn van dat deze problemen verleden tijd zijn.

Met Jan Tammenga aan zijn zij werd ook de dubbel voor de tweede keer in straight games gewonnen. Een zeer geroutineerd koppel inderdaad en dus ook een heel sterk wapen. Jan begon vorige week nog ietwat stroefjes met één verliespartij maar wist nu al zijn wedstrijden weer ouderwets gedegen te winnen. Dat is toch wel weer bijzonder hoor, dat ik hem mag coachen. We kennen elkaar misschien al wel zo’n 35 jaar en hebben zelfs nog samen gespeeld.

Je bent dit seizoen vaste coach?

Daar het maar tien wedstrijden zijn, heb ik aangegeven dat ik in principe wel wil coachen. Maar hierin zijn we wel flexibel hoor met Gert uiteraard op de achterhand. Hij had na enige intensieve en bewogen coachjaren het toch wel even gehad. Maar het kan maar zo zijn dat ik af en toe een wedstrijdje laat schieten. Zelf heb ik het namelijk hartstikke druk met allerlei ontwikkelingen maar daarover volgende week meer.

Inmiddels heb ik er al weer zo’n kleine tien uur coachwerk opzitten dus en ik moet zeggen, het valt mij niet tegen. Het is wat dat betreft ook lekker werken met deze gemotiveerde gasten die openstaan voor opbouwende kritiek. En dan vliegt de tijd ook voorbij. En met 14 uit 2 staan we dus lekker bovenaan hoewel we slechts een puntje voorsprong hebben op Tempo Team 2.

Hoe zien de komende weken er uit?

De competitie ligt eerst weer drie weken stil i.v.m. onder andere carnaval en de voorjaarsvakantie. Geen nood, dan kunnen we het de volgende week lekker hebben over de dames die heel goed begonnen zijn in de 1e divisie. Verder heb ik nog goed nieuws over de jeugdopleiding in de noordelijke provincies en vraag ook gerust even naar onze doelstellingen op korte termijn. Maar dat bewaren we voor volgende week hoor, de kop is er met deze koppositie eerst lekker af.

En daarmee ook de druk voor ons beiden want het was inderdaad lang geleden dat we lekker hebben kunnen Anne-lyseren. Ik vroeg me al af of we het misschien verleerd hadden. Maar gelukkig lijkt ons dit ook nog redelijk af te gaan. Tot volgende week dus maar weer, ik ga snel verder!