Anne, wat krijgen we nou?
Ja, wat een ongelooflijke overwinning tegen viervoudig kampioen en koploper Enjoy en Deplo Taverzo hé, onvoorstelbaar. Ik dacht op den duur, het wordt 3-3 maar dan wordt het zo maar 4-2! Jantje Tammenga kan het nog altijd hé?! In zijn eerste partij na vier, vijf maanden wordt hij nog compleet weg gemept maar in zijn tweede partij stond hij er weer. Dan kun je toch zien dat hij een uniek sportmens is.

Maar er waren nog meer pluspunten?
Man, het was een collectieve topdag. Over Jan hebben we het al gehad en wat dacht je van Arnoud Meijer? Het zal een jaar geleden zijn dat hij zichzelf via een Facebookbericht aanbood bij de tafeltennistop. Gert Stulp zag dat en we waren er als de kippen bij om hem hierheen te halen. In zijn eerste competitieronde was het nog niet best maar hij speelde nu drie klasses beter en pakte ook een punt. Ik ben dus een paar keer naar Hilversum geweest en vorige week kwam hij nog in Franeker langs om te trainen en dat doet hem goed. Hij was lekker scherp met het wegleggen van zijn eerste bal.

En ook Colin wist zijn twee wedstrijden te winnen ondanks verdrietige familieomstandigheden. Het begin was inderdaad nog wat stroef maar gaandeweg zijn partijen ging het steeds beter. En toen hij op stoom kwam was er geen houden meer aan. Mentaal is hij weer een stapje verder dus. Ook een compliment aan coach Gert Stulp die Jan Tammenga in de beslissende 5e game van zijn tweede partij zeer scherp coachte. Hij zag namelijk in de game ervoor dat de tegenstander hem via het ‘linkerbeen’ opzocht en hier wist Jan geen raad mee. Door even een tactische opmerking te maken, verpulverde Jan vervolgens zijn tegenstander met 11-3 in de laatste game!

Nog minpunten?
Eigenlijk niet. Er was wel wat geroezemoes toen de voetballers een meter bier de zaal in sleepten dat met licht gejuich begroet werd. Onze jonge tegenstander stoorde zich eraan. Ik persoonlijk vind dat je je als topsporter hiertegen moet wapenen. Ook wij komen wel in sporthallen waar we door omstandigheden uit onze concentratie worden gehaald. Maar je moet ook niet vergeten dat er zich in een zaal maar één partij afspeelt en dat wanneer je in opperste concentratie een opslag wilt doen natuurlijk alles hoort.

We gaan mooi richting de honderd toeschouwers, lekker man. Dat zie je nergens in Nederland. Normaal houdt het met vijftien a twintig bezoekers wel op. Maar ik ben nog niet tevreden hoor, het kan nog veel gekker. Ook voor de nazit heb ik nog wel wat ideetjes. De meeste toeschouwers gaan meteen na de wedstrijd weg, dat is eigenlijk jammer. Na die tijd nog even een praatje maken met de spelers en de staf wordt zeer gewaardeerd.

Zaterdag thuis tegen Hilversum
We spelen inderdaad weer thuis, om 16.00 uur om precies te zijn. Door omstandigheden komt het zo uit dat we onze eerste drie wedstrijden thuis spelen. Hilversum brengt Anran Tan mee die nog een tijdje bij ons gespeeld heeft. Mede daardoor konden we de stap naar de eredivisie maken. Ook Merijn de Bruin komt mee, hij is ooit Nederlands kampioen tafeltennis geweest.

Ondanks dat zijn we nu licht favoriet. Wie had dat van te voren verwacht? Hilversum heeft vijf punten uit drie wedstrijden gehaald, wij hebben inmiddels zeven punten uit twee wedstrijden. Onze doelstelling om bij de eerste vier te eindigen kan zaterdag weer een stukje dichterbij komen!

Wil je verder nog iets kwijt?

Uiteraard nodig ik iedereen weer uit om langs te komen zaterdag a.s. in de sporthal aan de Coendersweg! Onze Pool Kamil is er dan ook weer bij. En misschien is het ook nog wel leuk te vermelden dat Peter Verwey, spelend in het tweede, stevig aan de weg timmert. Hij traint veel en doet daarbij ook nog de nodige krachttraining. We hebben dus zelfs nog een speler extra achter de hand.
Nee hoor, je hoort mij niet klagen. Ondanks vele reiskilometer naar bijvoorbeeld Hilversum en vijf a zes keer per week Middelstum-Franeker krijg ik op deze manier heel veel positieve energie terug. Graag tot ziens!