Zullen we het eerst maar even over de talentontwikkeling hebben Anne?

Ja, want daar ben ik eigenlijk voor onze noordelijke afdeling best wel over te spreken. Ik heb nu ook de kans om samen met Bennie Douwes en een andere jonge aanstormende trainer, Stellan Smid, zo’n tien a vijftien keer per jaar drie uur lang op de zondag te trainen. Hier komen dik vijfentwintig talenten op af die we intensief onder handen kunnen nemen. Bennie is een oude bekende van mij die ook heel veel tafeltenniservaring met zich meebrengt. Daarbij heeft hij zich ook verdiept in allerlei fysieke en mentale aspecten van de tafeltennissport. Zo kijkt hij heel erg naar de houding en motorische aanleerstijlen van de spelers. Dat is zeer variabel, tot voor kort werd dat allemaal over een kam geschoren. Voor iedereen golden dezelfde uitgangspunten.

Dat zijn toch weer leuke nieuwe ontwikkelingen, zeker op kwantitatief niveau. Kwalitatief doen we het ook niet slecht want voor het Jeugd Top 12 toernooi hebben zich ongeveer tien spelers(sters) uit het noorden geplaatst waaronder drie vanuit onze Stichting. Dat is zeker niet slecht.

En ik zit momenteel verre van stil, wat zich ook uit in de kilometerstand van mijn auto die wekelijks dik vijftienhonderd kilometer plust. Want ik ben ook met een plan bezig om in de Korrewegwijk een plek te creëren waar jeugd, senioren en ouden van dagen intensief kunnen spelen en trainen. Hierover voer ik, samen met de bedenker van het plan Hans Rosenstein, al gesprekken met de gemeente Groningen. Kernwoorden hierbij zijn integratie (ook allochtone kinderen worden van harte aangemoedigd om mee te doen) in achterstandswijken en talentontwikkeling.

De dames zijn goed begonnen in de 1e Divisie.

Dat kun je wel stellen want ze staan bovenaan met veertien punten uit twee wedstrijden. Net één puntje meer dan De Treffers uit Roelofarendsveen. Momenteel verkeert vooral Fleur Hoogeveen in een uitstekende vorm. Enige maanden geleden was die rol nog voor Janine Grootjans weggelegd. Twee jonge talenten inderdaad waaraan we nog veel lol kunnen beleven en die elkaar naar een hoog niveau kunnen stuwen. Dat moet ook want om je te handhaven in de 1e divisie moet je bij de eerste twee teams eindigen.

Zelf hoeven jullie dit weekend niet?

Nee, de Klimaatgroep°Stars komen pas volgend weekend weer in actie. Dan wacht ons een uitwedstrijd tegen Entac uit Enschede. Zij hebben één sterke speler in hun gelederen die ook het merendeel van hun acht punten in de wacht gesleept heeft. Adel verplicht dan want we spelen als koploper tegen de nummer vijf. We zijn er nog niet helemaal over uit met wie we gaan spelen want als het goed is kunnen we ook weer gebruik maken van de kwaliteiten van Shuo Han Men. Voor het eerst inderdaad in deze voorjaarreeks.

Je wilt ook graag nog iets kwijt over de korte termijn visie?

Dat klopt. Zoals eerder vermeld willen we direct weer terugpromoveren naar de 1e divisie. We zijn al druk bezig om Shuo Han aan ons te binden. Het team wordt dan om haar en Pim van Schaik heen gebouwd. Met Pim ben ik intensief bezig, hij moet nieuwe stappen zetten. Hij zal echter nog meer moeten trainen om beter te worden. Jan Tammenga en/of Peter Verweij kunnen met hun ervaring moeiteloos ingeschakeld worden.

Om de eredivisie te bereiken hebben we echter ook nog een sterke kopman nodig. Het liefst een die ook met ons mee traint maar eventueel is alleen wedstrijden spelen ook prima. Zo moeten we over anderhalf jaar weer terug zijn in de eredivisie. Het niveau waar we ook thuis horen, zeker gezien onze ambiance bij thuiswedstrijden waar menig eredivisieteam jaloers op is…..

Maar eerst ga je een topspeler aan het werk zien?

Vanavond ga ik met mijn partner en met mijn zoon naar Ahoy in Rotterdam inderdaad om daar Roger Federer te zien spelen. Iets waar ik mij enorm op verheug want ik heb heel veel respect en waardering voor het feit dat hij al zo lang het mondiale tennis aanvoert. Qua talent, inzicht en inzet een unieke sportman, één van de grootste sportmannen aller tijden! En, saillant detail, het woord doping zal aan hem nooit gekoppeld worden…..