Een ruime 8-2 overwinning maar toch geflatteerd Anne?!

Man, echt waar, voor hetzelfde geld was er een 5-5 gelijkspel uitgerold tegen Entac uit Enschede. En dat terwijl deze ploeg de op een na laatste plaats op de ranglijst inneemt. En voor de wedstrijd hoorden we ook nog eens dat hun kopman Thijs Smid niet mee deed. De man met de meeste overwinningen op zijn naam, terwijl de overige spelers nog bijna niets gewonnen hadden. Thijs gaf de voorkeur aan het vieren van de verjaardag van zijn vriendin. En daar mogen we hem achteraf wel dankbaar voor zijn.

Want na vier partijen stond er maar zo een 2-2 tussenstand op het bord. Pim van Schaik verloor kansloos met 3-0 van Tom Coenen, door mij al snel ‘De Beuker’ genoemd omdat hij werkelijk waar alles terugramde. Ook de dubbel ging verloren omdat Jan Tammenga nog even moest wennen aan Shuo Han Men en andersom. Normaal speelt Jan de dubbel met Peter Verweij maar die was op wintersport.

Tussendoor hadden Jan en Shuo Han hun enkelspelen gelukkig wel gewonnen hoewel Shuo Han stroef startte. Ze moest wel even ‘opgepord’ worden. Gelukkig herpakte Pim zich en hij wist zijn overige twee partijen met 3-0 te winnen. Jan toonde vervolgens in twee lange partijen zijn ongekende vechtlust, hij weigerde te capituleren. De wedstrijd tegen de jonge Banning werd een heuse thriller waarin hij met 2-0 achter kwam te staan. Na ook nog eens drie matchpoints en enige kantballen te hebben overwonnen pakte hij na dik een uur tafeltennis toch met 3-2 de partij.

Ook Shuo Han had het moeilijk tegen ‘De Beuker’ maar won wel met 3-1, haar andere wedstrijd werd met 3-0 gewonnen. En zo stond er na 5,5 uur een 8-2 overwinning op het scorebord. De tegenstander werd overladen met complimentjes, die zijn inderdaad leuker om weg te geven dan de punten, want het had maar zo 5-5 kunnen staan. En dat kunnen we absoluut niet gebruiken. De druk van het moeten winnen was absoluut voelbaar want alleen de nummer één promoveert naar de 1e Divisie.

Zaterdag 10 maart is de absolute kraker?

Dat klopt want dan komt de nummer twee Tempo Team bij ons op bezoek. Wij staan met 22 punten uit 3 wedstrijden bovenaan maar zij volgen op een punt. Het gat naar nummer drie Disneyrats (waar we met 7-3 van wisten te winnen) is met 21 punten uit vier wedstrijden al vrij groot. Het gaat er dus om deze wedstrijd. Gelukkig kunnen we zoals het nu lijkt op volle oorlogssterkte aantreden. Een luxeprobleem inderdaad hoewel het nog wel even puzzelen wordt over de opstelling.

Verder nog ontwikkelingen?

Zaterdag vindt het NK plaats in Zwolle, hieraan doet Shuo Han mee. Ik denk dat ik nog wel even ga kijken want dit toernooi vindt vaak in een prachtige ambiance plaats. Alle complimenten dus voor medeorganisator Peter Hamming, oud voorzitter van Harkstede die tegenwoordig in de Nederlandse tafeltennisbond zit, die hier wat moois neergezet heeft inclusief workshops en cursussen.

Daarbij hebben ook onze dames een grote 8-2 overwinning geboekt tegen concurrent De Treffers uit Roelofarendsveen waardoor ze nu vijf punten los staan. Fleur Hoogeveen en Janine Grootjans winnen hun partijen overtuigend en volgend seizoen gaan we dan ook voor promotie naar de eredivisie.

Wil je verder nog iets kwijt?

Er wordt momenteel hard gewerkt, zeker door de jeugd. Donderdag jl. kwamen de noordelijke talenten voor de derde keer in bijna drie weken tijd bij elkaar om te trainen. Een heel goede zaak inderdaad. Iedereen is natuurlijk van harte uitgenodigd om ons zaterdag 10 maart aan te moedigen. We kunnen alle steun gebruiken in de wedstrijd tegen Tempo Team. Aanvang 16.00 uur, graag tot ziens!!