Promotie nadert Anne?

Iets met een huid en een beer Bert hé. Maar halverwege de competitie staan we er florissant voor. Met negen punten los op de nummer twee Disneyrats uit Hoorn die zaterdag naar ons toekomen. Mede ingegeven door het feit dat Tempo Team met 8-2 van dit team verloor. Zaterdag liggen er dus kansen om een nog groter gat te slaan. Zeker met in het achterhoofd dat we uit met 7-3 van ze gewonnen hebben. Zeer waarschijnlijk spelen we in ons sterkste opstelling van dit moment, dus met Shuo Han Men, Peter Verwey en Jan Tammenga.

GTTC was een eitje?

Het zit ons in de 2e klasse eindelijk weer een keertje mee want hun sterkste speler deed namelijk niet mee. Daardoor prijkte er in Groningen uiteindelijk een 2-8 overwinning op het scorebord. Jan Tammenga, die vorige week nog twee nederlagen leed, rechtte zijn rug met een hattrick. Ook Peter Verweij heeft alle schroom van zich afgegooid en steekt in een zeer goede vorm. Weer drie overwinningen dus en samen met Jan Tammenga werd ook de dubbel gepakt.

Pim van Schaik heeft momenteel een dipje in de competitie zo lijkt en wist maar een partij te winnen. Maar de dag erop toonde hij veerkracht en ook zijn enorme talent.

Hoezo?

Tijdens een A-categorie jeugdtoernooi waarbij de grootste talenten uit Nederland deelnemen wist hij al zijn partijen tot de halve finale met 3-0 te winnen. Waaronder ook tegen een tegenstander uit de 1e divisie. Uiteindelijk verloor hij in de halve finale en werd uiteindelijk vierde. Maar zijn goede spel viel ook weer op bij Paul Haldan, Technisch Directeur van de Nederlandse Tafeltennis Bond die vorig jaar al eens tegen hem gespeeld heeft. Hij gaf aan dat Pim in beeld is om deel te nemen aan de Europese Jeugdkampioenschappen.

En dat geeft toch wel aan dat we naast Nederlands Kampioen Shuo Han nog een groot talent in huis hebben. Iemand die bereid is veel en hard te trainen en die wekelijks de nodige kilometers maakt met zijn vader om beter te worden. Ik weet nog wel dat ik in een oud verrot autootje heel Nederland doorreed om trainingen en wedstrijden te spelen om op die manier beter te worden. Als je echt door wilt breken dan zul je er keihard voor moeten werken!

Ook Fleur Hoogeveen deed het trouwens hartstikke goed tijdens dit toernooi, zij werd uiteindelijk tweede. En dat zijn mooie ontwikkelingen voor onze club, we zetten dan ook volop in op de ontwikkeling van onze jeugd. Misschien is het ook nog wel leuk om te benoemen dat de penningmeester van Midstars, Tonnie Füncke, ook dezelfde functie bij de Stichting Talentontwikkeling Toptafeltennis Groningen (STTG) aan heeft willen nemen. Daarmee zijn we als Stichting een zeer betrouwbare en ervaren bestuurslid rijker.

Wil je verder nog wat kwijt Anne?

We hebben goed vlees in de kuip, Bert, ik waak ervoor dat hier geen virussen bijkomen. Ik wil graag nog één keer bouwen aan wat moois, inclusief topsportbenadering en spelers met een ijzeren discipline. Zaterdag willen we graag een beslissende tik uitdelen. Toeschouwers zijn natuurlijk van harte welkom, aanvang 16.00 uur. De toegang is als altijd gratis…..