Ook de topper tegen Disneyrats werd gewonnen Anne?!

Ja man, maar het ging moeizaam hoor. Het werd uiteindelijk een marathonpartij die bijna 6 uur duurde. Zelf was ik wat later want ik moest uit Eindhoven gekomen. Gelukkig was Gert Stulp bereid om de honneurs in het begin waar te nemen. We kwamen aanvankelijk met 4-0 voor te staan, dat ging crescendo inderdaad. Iedereen won zijn openingspartij en ook de dubbel werd gewonnen. In de 5e partij kreeg ik het aan de stok met hun kopman Marco van Elferen, iemand die al heel lang meeloopt. Een speler met veel balgevoel maar ook iemand waar ik mij mateloos aan kan irriteren….

Of Shuo Han Men hierdoor wat van slag raakte weet ik niet, feit is wel dat ze haar ongeslagen status dit jaar binnen ons team kwijt raakte door deze partij met 11-9 in de 5e game te verliezen. Daarna ging ook Jan Tammenga niet zo lekker meer en hij verloor zijn overige partijen. Disneyrats had met Melani Bierdrager een vrouwelijke speler in de gelederen die met nopjes speelde en haar mannetje stond. Iets waar zowel Jan als Peter Verweij zich stuk op beten. Toen alle kruitdampen na zes uur waren opgetrokken stond er uiteindelijk een 6-4 overwinning op het scorebord waarbij zowel Shuo Han als Peter twee partijen wisten te winnen.

Maar zo zie je maar weer dat het mentale gedeelte bij het tafeltennissen een zeer belangrijks aspect is. Je hebt te maken met allerlei emoties maar ook met spelers die met verschillende materialen spelen. Hier moet je je tegen kunnen wapenen.

En zaterdag?

We hebben nu nog maar vier partijen te spelen en inmiddels een voorsprong opgebouwd van elf punten op zowel Disneyrats als Tempo Team. Wat mij betreft een veilige marge die we over de streep moeten trekken. Zaterdag moeten we naar Utrecht waar SVE onze tegenstander is. Zij staan inmiddels op zo’n 14, 15 punten achterstand en thuis hebben we met 7-3 gewonnen. Ook daar liggen gewoon weer kansen dus.

En verder?

Onze dames hebben weer gewonnen en staan er heel goed voor in de competitie. Helaas is hun coach er per direct mee opgehouden door allerlei oorzaken waar ik op dit moment niet te veel over uit wil wijden. Dat is dus een uitdaging om daar alle neuzen weer dezelfde kant op te krijgen.

Anne, succes in de laatste fase van de competitie!

Dankjewel Bert. We moeten echt snel weer omhoog door. De 2e Divisie is niets, al is het alleen al om de lengte van de partijen. Toch valt er nog genoeg te genieten. Vooral onze jonge talenten laten wekelijks zien wat ze in hun mars hebben, en dat is niet gering. Maar je merkt dat de 2e Divisie de toeschouwers veel minder aanspreekt en dat ze daardoor afhaken. Ook daarom moeten we zo snel mogelijk omhoog. Als je ziet hoeveel sponsoren we inmiddels hebben…. Daar ligt een heel mooie basis om verder op te bouwen!