Promotie kan eigenlijk niet meer misgaan Anne hé!?

Nee, dit mag niet meer fout gaan. Door de 6-4 thuisoverwinning tegen Entac is onze puntenvoorsprong op Disneyrats hetzelfde gebleven. Zij wonnen hun wedstrijd ook met 6-4 waardoor we nog steeds elf punten voorsprong hebben. Echt makkelijke gameoverwinningen werden zaterdag niet geboekt maar wanneer het puntje bij het paaltje komt tijdens de belangrijke gamepunten dan recht het team de rug….

Wie speelden er zaterdag?

We gingen met Shuo Han Men, Peter Verweij en Pim van Schaik ‘de wei’ in in Middelstum. Entac kon over hun kopman Thijs Smit beschikken en hij won alle drie partijen. Tegen Pim moest hij echter tot het uiterste gaan want hij stond met 10-7 in de 5e game achter. Pim was op dreef dus want hij had ook al zijn partijen kunnen winnen. Helaas bleef hij op één overwinning steken. En dus trokken Shuo Han en Peter de overige overwinningen over de streep en ook de dubbel werd in winst omgezet.

Zelf was ik deze zaterdag afwezig maar gelukkig was Gert Stulp bereid om de honneurs waar te nemen, dank hiervoor. En niet onverdienstelijk dus, zo bleek.

Zaterdag wacht een lastige uitwedstrijd?

Dan moeten we inderdaad tegen Tempo Team spelen. Dat wordt dus een tripje naar Amsterdam. Ik ga zelf weer coachen, na eerst een bezoek aan Eindhoven te hebben gebracht. Thuis hebben we met 7-3 van dit team gewonnen. We hebben de beschikking over Shuo Han, Peter en Pim dus ik verwacht zeker een goed resultaat! De kans is klein dat we zaterdag de promotie al binnenslepen, ik verwacht zelf dat dit een week later gebeurt, thuis tegen GTTC. Dat is ook wel zo mooi natuurlijk maar ik verwacht geen overdadige juichpartijen. We zijn het min of meer ook aan onze stand verplicht.

Dames 1, een samenwerkingsverband met Emmen, ligt ook op kampioenkoers, ze blijven alle wedstrijden dik winnen. Ook Yvette en Tessa, de nummer 3 spelers van het team, hebben de laatste zeven van in totaal negen wedstrijden gewonnen. Volgend jaar kan dus een gooi gedaan worden naar de eredivisie. Ware het niet dat de kans groot is dat we het team niet bij elkaar kunnen houden door moeizame onderlinge verhoudingen. Een bizarre situatie waar ik niet blij van word.

Voor jou zijn het spannende weken?

Jazeker want nu deel 1 van onze opdracht, promotie inderdaad, er bijna opzit, kan ik op zoek gaan naar een nieuwe kopman. Ik ga me de komende weken oriënteren naar wat mogelijk is. Haast is geboden en ik heb ook al een interessant gesprek gehad, helaas zonder het beoogde resultaat. Veel spelers zijn al vastgelegd voor het volgend seizoen. Ik haal het liefst een speler uit Nederland maar als dat niet lukt dan worden de grenzen verlegd naar het buitenland. Mede mogelijk gemaakt dankzij onze zeer trouwe hoofdsponsor Klimaatgroep Holland.

Belangrijk hierin is dat de nieuwe aanwinst past binnen ons profiel en ambities. We hebben wat dat betreft al de nodige teleurstellingen gehad, dat mag niet nog eens gebeuren. Uiteraard ga ik binnenkort ook met Shuo Han, Peter en Pim om tafel om het seizoen te evalueren en de toekomstplannen te bespreken. Ik ga er hierbij vanuit dat Jan Tammenga na dit seizoen gaat afbouwen. Dat mag ook toch, na zoveel jaar op topniveau te hebben gepresteerd!

Eh, ik ga hangen want ik heb er net 3,5 uur in de tandartsstoel opzitten. Dat is inderdaad een lange zit maar het heeft mij wel een mooie, nieuwe kroon opgeleverd. Nu nog even een kroon op deze tweede seizoenshelft zetten inderdaad……