Hoe staat het met de versterkingen Anne?

Bert, ik moet nog enige slagen om de arm houden maar de eerste versterking is zo goed als binnen. Omdat het nog niet helemaal rond is, kan ik nog geen naam noemen maar het gaat om een jonge, getalenteerde buitenlandse speler die ook al aan enige jeugd-EK’s heeft meegedaan. Daarnaast ben ik nog bezig met een andere speler. Hoe dat precies zit is ook weer een verhaal apart en komt ongetwijfeld in een latere Anne-lyse aan bod.

Ik zit trouwens met mijn schoonfamilie in een vakantievilla in Dalfsen. Het is hier goed toeven maar je begrijpt dat ik tussentijds nog met allerlei dingen bezig ben. Een weekje weg was hard nodig maar helemaal tot rust kom ik dus niet. Omtrent onze Klimaatgroep°Stars heb ik nog een leuk nieuwtje want Jan Tammenga blijft aan het team verbonden. In noodgevallen kunnen we dus op hem terugvallen. En hij is natuurlijk met zijn ervaring en mentaliteit een mooie aanvulling op onze talenten.

Hoe ging het jeugd-NK?

Hier wisten zowel Pim van Schaik als Fleur Hoogeveen de halve finales te halen. Pim vrij gemakkelijk bij de jeugd, hij is zo langzamerhand een vaste waarde bij de laatste vier. Wel jammer dat hij in de halve finale onderuitging tegen een speler waar hij een maand eerder nog van had gewonnen. Maar hij blijft door deze prestatie in beeld voor het jeugd EK.

Fleur speelde in de halve finale van de kadetten (leeftijdscategorie 13, 14 jaar) een puike partij maar haar tegenstander was gewoon sterker. Wel mag zij nu meedoen aan een zeslandentoernooi waar ook Duitsland, Engeland, Denemarken, Frankrijk en België kadetten naar afvaardigen. Zo doet ze toch mooi internationale ervaring op dit jaar.

Shuo Han Men deed niet mee?

Nee, maar dat heeft een mooie reden. Zij is namelijk met het Nederlandse team mee die momenteel het WK in Zweden speelt. Ze mag natuurlijk zelf nog niet meedoen, ze heeft immers nog geen Nederlands paspoort, maar kan wel mooi ervaring opdoen. Een mooie beloning dus voor haar Nederlandse titel die ze eerder dit jaar behaalde.

Verder nog nieuws?

De dames zijn dus kampioen geworden in hun klasse waardoor ze volgend seizoen op eerste divisie niveau blijven spelen. ‘Kopvrouw’ Fleur gaat het team helaas verlaten, er is dus een zoektocht naar een opvolgster. En die is geloof ik al gevonden. De speelster die benaderd is, reageerde direct positief op het verzoek. Dat is dus na een hectische periode goed nieuws voor dit team.

Met drie mannenkampioensteams in Middelstum, het eerste, derde en achtste, en, jammer genoeg een net niet verhaal van het 2e, plus positieve ervaringen van diverse andere teams, is het genoeglijk terugblikken over het algemeen. De laatste competitiewedstrijd van het eerste, thuis tegen GTTC, eindigde overigens in 5-5. Een leuke wedstrijd waarin Youri Kobes inviel en heel verdienstelijk speelde.

Ik moet aan de telefoon gekluisterd blijven?

Zeker weten Bert! Zodra alles in kannen en kruiken is, bel ik je zodat een en ander wereldkundig gemaakt kan worden. Maar eerst moet ik er nog even flink tegen aan om de puntjes op de i te zetten. We bellen…..