De spelerskogel is door de kerk Anne?

Ja, we hebben de eerste versterking voor het volgende seizoen binnen! Het gaat om de jonge, getalenteerde Spaanse tafeltennisser Xavier Peral. Xavier is 23 jaar en speelt in de Spaanse competitie. Dit blijft hij ook komend seizoen doen want hij is berefanatiek. En dus is het voor ons improviseren. Maar zeer waarschijnlijk is hij in september beschikbaar en kan hij direct een aantal wedstrijden meedoen. Want in de maand september staan volgens mij al vier van de tien te spelen wedstrijden op het programma. En dus kunnen we na deze maand direct zien waar we staan en hoe de vlag er bij hangt….

Want er volgen nog meer verrassingen?

Ja, en dat moet ook wel want Xavier is dus niet alle wedstrijden beschikbaar. Maar hij bracht ons ook op het spoor naar nog meer mogelijke versterkingen. Het gaat onder andere om een maat van hem die ook uit Spanje komt. Volgens eigen zeggen is hij nog beter dan hemzelf en omdat deze speler geen competitie speelt kunnen we eventueel direct een beroep op hem doen mocht dat nodig zijn. Maar we volgens ook nog een Portugese speler.

Dit geeft ons dus de mogelijkheid én flexibiliteit om eind september te bepalen hoe we de rest van de najaarscompetitie verder gaan. Hierbij kunnen we ook kijken naar de ontwikkeling van onze eigen spelers. Want onze doelstelling is en blijft om volgend seizoen de stap naar de eredivisie te maken. Er spelen zich momenteel interessante dingen af in de tafeltenniswereld want meerdere eerste divisieteams versterken zich met buitenlandse spelers. Wil je bij de eerste drie teams eindigen dan zul je dus wat moeten doen!

De tafeltenniswereld is in beweging?

Ja, want ik hoorde dat ook enige eredivisieteams zich hevig manifesteren op de (internationale) transfermarkt. Het lijkt er op dat de tafeltenniswereld weer wat tot leven komt. En dat is natuurlijk geweldig. Ik heb het idee dat het voor het eerst sinds tijden weer ergens toe leidt en dat het niet alleen maar bergafwaarts gaat.

Dat wordt dus de vliegschema’s in de gaten houden het volgend seizoen?

Ja, bijzonder hé. We gaan ongetwijfeld een hectisch half jaartje tegemoet waarin volop geïmproviseerd gaat worden. Maar ik ga er vanuit dat beide mannen de klappen van de zweep kennen en dat ik niet weer zelf hals over kop spelers vanuit Eindhoven of Zwolle op moet halen….. We gaan er dus voor. Zodra er meer nieuws is dan laat ik het je weer weten!