Anne, staat er nog wel een maat op dit team?

Tja, ongelooflijk hé, ik weet niet wat ik er nog van moet zeggen. Een 6-0 overwinning! Volgens mij de eerste overwinning zonder punt tegen die ik op het hoogste niveau in Middelstum heb meegemaakt. Dat geeft de bijzonderheid van de prestatie wel weer. Het was zelfs zo bijzonder dat Jan Tammenga, die toch al heel wat heeft meegemaakt, na die tijd zei: ‘Zo, en nu gaan we er eerst even van genieten!’

Zelf niet topfit?

Nee man, ik had wat last van griepverschijnselen. Dan kun je toch merken dat ik een oude zak word die al dat geren en gevlieg maar moeilijk aankan, haha. Maar ik moet zeggen, na twee bacootjes kwam ik er weer aardig door. Goed spul hoor, dat Sonnema….

En dus liet ik het coachwerk volledig aan Gert Stulp over. En die is tegenwoordig tactisch op dreef hoor. Hij gaf Colin nog even zetje in de goede richting. Colin zijn twee batjes waren namelijk afgekeurd. Er bleek te veel ruimte tussen het rubber en het bat te zitten. En dus moest hij met het batje van Kamil spelen. Toen hij daar over begon te mopperen wees Gert hem terecht op het feit dat hij zelf hiervoor verantwoordelijk was en dus niet moest zeuren. Daarna ging Colin weer als een speer, haha.

Een positief rapport dus voor de spelers….

Jazeker, en je moet niet vergeten dat Hilversum toch Merijn de Bruin in hun gelederen had, de voormalig tafeltenniskampioen van Nederland. Maar zowel Colin als Kamil wisten van hem te winnen. Kamil stond zelfs met 9-7 in de beslissende game achter maar maakte vier punten op rij en wist hierdoor de partij binnen te slepen. Een vechtersbaasje dus hoewel zijn spel soms nog wel te voorspelbaar is.

Colin is tegenwoordig zo zelfverzekerd dat hij zelfs met een batje van een ander zijn partijen wint. Hij heeft tot dusver een score van 100%! Maar ook Jan en Kamil doen het met 75% winstpartijen zeker niet slecht. Jan heeft het overigens prima naar de zin en is daardoor in staat om nog een tandje bij te schakelen. Er staat wat dat betreft wel een team hoor. De sfeer is prima, we zijn dik tevreden! En vrijdag vlieg ik nog even weer naar Hilversum om lekker met Arnoud te trainen.

Zaterdag een lange reis voor de boeg.

Ja, zaterdag moeten we naar Wessen. Dat ligt zo’n 40 a 50 kilometer onder Eindhoven. En gezien de stand op de ranglijst zijn we favoriet. Het is zelfs zo erg dat we bij een overwinning virtueel koploper zijn van de tafeltenniseredivisie! Maar hun Chinese topspeler is in vorm dus dat is voor ons weer een mooie testcase! Naast deze Chinees, van Jan zijn leeftijd, hebben ze nog twee jonge talenten dus ik ben weer benieuwd. We moeten van het weekend weer de nodige kilometers afleggen dus ik zal zondag wel gesloopt zijn, haha…

Wil je verder nog iets kwijt?

Jij vroeg mij laatst nog waarom het dubbelspel eigenlijk afgeschaft was. Dat weet ik eigenlijk zelf ook niet. Dat is weer eens zo’n debiele beslissing geweest want het was een mooi onderdeel van het spel en daardoor kreeg je ook een oneven aantal partijen waardoor je altijd een winnaar had.

De publieke belangstelling afgelopen zaterdag liet helaas wel te wensen over, dat moet anders. Wie weet moeten we voor elke thuiswedstrijd wel gaan flyeren. En dat terwijl hier toptafeltennis gespeeld wordt. Beter dan ooit durf ik te beweren. Dat komt ook doordat de snelheid van het spel in de loop der jaren is toegenomen. Ik kan me voorstellen dat onze fans zaterdag niet naar Brabant gaan maar inwoners van Middelstum en omstreken, laat je nu eens zien tijdens een thuiswedstrijd!